Szerző: roberto

2002. május 31. 01:57

United Linux: egységes alap a Caldera, Conectiva, SuSE és Turbolinux rendszerekhez

[United Linux] Tegnap négy jelentős Linux-disztribútor, a Caldera International Inc., a Conectiva S.A., a SuSE Linux AG és a Turbolinux Inc. egy közös szervezetet jelentett be United Linux (UL) néven. A szervezet feladata egy olyan meta-disztribúció elkészítése lesz, amely az említett négy cég terjesztéseinek alapjául fog szolgálni a nem is oly távoli jövőben. Az UL bevezetésével jelentősen csökken a Linux piac diverzitása, és a nemzetközi vállalati informatikában egyre inkább elfogadott Red Hat Linux mellett létrejöhet egy olyan UL-alapú termékcsoport, amely még sok fejtörést okozhat a legnagyobb disztribútornak.

United Linux[United Linux] Tegnap négy jelentős Linux-disztribútor, a Caldera International Inc., a Conectiva S.A., a SuSE Linux AG és a Turbolinux Inc. egy közös szervezetet jelentett be United Linux (UL) néven. A szervezet feladata egy olyan meta-disztribúció elkészítése lesz, amely az említett négy cég terjesztéseinek alapjául fog szolgálni a nem is oly távoli jövőben. Az UL bevezetésével jelentősen csökken a Linux piac diverzitása, és a nemzetközi vállalati informatikában egyre inkább elfogadott Red Hat Linux mellett létrejöhet egy olyan UL-alapú termékcsoport, amely még sok fejtörést okozhat a legnagyobb disztribútornak.

Az UL a sajtóközlemények alapján egy szabványokra épülő, elsősorban az üzleti felhasználókat megcélzó alaprendszer lesz, amely egységesíti az eddig meglehetősen széttagolt piacot, és amelytől azt várják, hogy növelni fogja a Linux rendszerek elfogadottságát az üzleti világban. A négy cég disztribúcióinak egységes alapra helyezése könnyebb helyzetbe hozza a szoftvercégeket és a hardvergyártókat, hiszen kevesebb Linux rendszer sajátosságait kell figyelembe venniük programcsomagjaik vagy termékeik tervezésekor és összeállításakor.

Az egységes Linux alaprendszer ötletét olyan neves vállalatok támogatják, mint az AMD, a Borland Software Corporation, a Computer Associates, a Fujitsu Siemens, a Fujitsu Japan, a Hewlett-Packard, az IBM, az Intel, az NEC, a Progress Software, és a SAP. A United Linuxról szóló cikkünk teljes szövege itt olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról