Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 30. 10:44

John Carmack a GeForce4 Titaniumra esküszik

Az id Software a múlt heti E3 kiállításon mutatta be a régóta várt Doom III játékát, amely várhatóan 2003-ban kerül a boltok polcaira. A program az ATi ősszel megjelenő, következő generációs videokártyáján futott.

Az id Software a múlt heti E3 kiállításon mutatta be a régóta várt Doom III játékát, amely várhatóan 2003-ban kerül a boltok polcaira. A program az ATi ősszel megjelenő, következő generációs videokártyáján futott.

Az id vezető programozója, John Carmack így nyilatkozott: "Az ATI következő generációs grafikus chipje által támogatott feature-ök ideális platformmá teszik a hardvert a Doom III motor futtatására, és egyben ez a jelenlegi leggyorsabb platform is a játékhoz."

Ezzel együtt vagy ennek ellenére Carmack továbbra is az NVIDIA GeForce4 Titanium sorozat elkötelezett híve. Egy interjúban elmondta, hogy nem meglepő, ha az ATi következő generációs kártyája gyorsabb, mint a GeForce4 Ti 4600, azonban "nagyon érdekesnek" nevezte az ATi és az NVIDIA következő generációs kártyáinak és meghajtóprogramjainak esetleges összehasonlítását.

Carmack hozzátette, hogy a Doom III játékon dolgozó csapat tagjai továbbra is GeForce4 Ti 4600 chipes videokártyákat használnak, és ha valaki most vesz grafikus kártyát, mindenképpen a GeForce4 Titanium sorozat tagjait javasolja.

A játékot kiadó Activision bejelentése szerint a Doom III-mat jelenleg PC-re fejlesztik, de a jövőben nem kizárt egy xboxos átirat sem. John Carmack a QuakeCon 2001 rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy az Xbox a tökéletes konzol a Doom III megjelentetésére, ezzel szemben a PlayStation 2 egyszerűen nem rendelkezik elegendő számítási teljesítménnyel a játék futtatására.

  • Doom III előzetes videók letöltése (immár doom_3.avi néven a videokamerás felvétel is felkerült szerverünkre)

    Szólj hozzá a fórumban!

  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról