Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 30. 09:55

IBM munkaállomásokat vásárolt a Gyűrűk Ura filmek speciális effektusait készítő új-zélandi cég

Az IBM bejelentette, hogy több mint 150 grafikus munkaállomást adott el az új-zélandi Weta Digital vállalatnak, amely a Gyűrűk Ura filmtrilógia speciális effektjeit készíti.

HIRDETÉS

Az IBM bejelentette, hogy több mint 150 grafikus munkaállomást adott el az új-zélandi Weta Digital vállalatnak, amely a "Gyűrűk Ura" filmtrilógia speciális effektjeit készíti.

A mintegy 10 millió dollár értékű megállapodás értelmében az IBM több mint 150 6580-WEA Intellistation munkaállomást szállít az új-zélandi cégnek az év végéig. A Weta Digital és a Weta Workshop idén két Oscar-díjat is nyertek a Gyűrűk Ura számítógépes effektusaiért.

A "Gyűrűk Ura" filmtrilógia első része, a "Gyűrű szövetsége" még SGI számítógépeken készült. A filmben látható több mint 1200 speciális látványeffektust a Weta Digital készítette. Ezekhez Silicon Graphics Octane, Onyx2 és Origin számítógépeket használtak.

A Weta Digital több mint négy éve dolgozik a filmtrilógián. Az első rész munkálataiban több mint 150 szakember és művész vett részt, akik főként az Alias|Wavefront Maya grafikus szoftvert használták. Az alkotógárda 150 darab SGI Octane munkaállomást, 80 darab kétprocesszoros Silicon Graphics 330 és 230 munkaállomást és egy nyolcprocesszoros Onyx2 rendszert használt. A számítógépes effektek létrehozásához összesen több mint 100 Terabyte adatot mozgattak meg a gépek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 23:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.