Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 30. 09:32

Minisztériumi kezdeményezés az internetezés távközlési díjainak csökkentésére

A nemrég alakult Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetője, Kovács Kálmán tegnap megbeszélést folytatott Straub Elekkel, a Matáv vezérigazgatójával.

[HWSW] A nemrég alakult Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetője, Kovács Kálmán tegnap megbeszélést folytatott Straub Elekkel, a Matáv vezérigazgatójával.

A Kovács Kálmán kezdeményezésére létrejött találkozón szó esett az internethasználókat hátrányosan érintő, nemrég bejelentett kedvezmény-megszűnésről is. A minisztérium támogatási csomagokat dolgoz ki az olcsóbb internethasználat érdekében. A miniszter tájékoztatta Straub Eleket arról is, hogy a a kormány a hírközlési szabályozás megváltoztatását tervezi. A változások részleteinek kidolgozása az érintett szolgáltatók és a Hírközlési Felügyelet bevonásával történik.

A kidolgozandó támogatás részleteiről a minisztérium Kommunikációs és Sajtóirodáján egyelőre nem tudtak bővebb információkat adni, további megbeszélések a minisztérium és a Matáv illetékesei között a jövő héten várhatók.

a címlapról