Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 30. 09:39

Jelentősen csökkent a Dell vezérigazgatójának jutalma

HIRDETÉS

Michael Dell
Michael Dell
A Hewlett-Packard és a Compaq egyesülése után a PC-piac második helyére szorult Dell alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell a tavalyinál jelentősen kevesebb jutalmat kapott, ugyanis a vállalat képtelen volt elérni a kitűzött forgalmi adatokat.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott dokumentumok szerint Dell idén 347 ezer dollár jutalmat kapott, ami az alapfizetésének 37 százaléka. A tavalyi év során a vezérigazgató 1,6 millió dollár jutalmat kapott, amely fizetésének közel kétszerese volt.

A vállalat közelménye szerint a cég jól szerepel a piacon, de nem tudta elérni a saját célkitűzéseit. A Dell 2001-ben lett a világ legnagyobb PC-gyártója, amikor a vállalat erőteljesen csökkentette az árait és komoly piaci részesedést szerzett, miközben az iparág egésze visszaesett. A cég idén tavasszal vesztette el első helyét, ugyanis a Compaqkal egyesült Hewlett-Packard részesedése nagyobb, mint a Dellé.

A február 1-én véget ért pénzügyi évében a Dell forgalma 31,17 milliárd dollár volt, ami némileg alacsonyabb, mint a megelőző évben elért 31,89 milliárd dollár.

Michael Dell alapfizetése 925 ezer dollár volt, amely némileg magasabb a tavalyi 892 ezer dollárnál. Kevin Rollins elnök és működésért felelős vezérigazgató fizetése 721 ezer dollár volt, emellett 243 ezer dollár jutalom is ütötte a markát. A tavalyi évben Rollins 688 ezer dollár fizetés mellett 1,16 milliárd dollár jutalmat kapott.

A Dell mindkét vezetője részvényopciókban kérte a jutalom folyósítását.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 04:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.