Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 30. 09:39

Jelentősen csökkent a Dell vezérigazgatójának jutalma

Michael Dell
Michael Dell
A Hewlett-Packard és a Compaq egyesülése után a PC-piac második helyére szorult Dell alapítója és vezérigazgatója, Michael Dell a tavalyinál jelentősen kevesebb jutalmat kapott, ugyanis a vállalat képtelen volt elérni a kitűzött forgalmi adatokat.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott dokumentumok szerint Dell idén 347 ezer dollár jutalmat kapott, ami az alapfizetésének 37 százaléka. A tavalyi év során a vezérigazgató 1,6 millió dollár jutalmat kapott, amely fizetésének közel kétszerese volt.

A vállalat közelménye szerint a cég jól szerepel a piacon, de nem tudta elérni a saját célkitűzéseit. A Dell 2001-ben lett a világ legnagyobb PC-gyártója, amikor a vállalat erőteljesen csökkentette az árait és komoly piaci részesedést szerzett, miközben az iparág egésze visszaesett. A cég idén tavasszal vesztette el első helyét, ugyanis a Compaqkal egyesült Hewlett-Packard részesedése nagyobb, mint a Dellé.

A február 1-én véget ért pénzügyi évében a Dell forgalma 31,17 milliárd dollár volt, ami némileg alacsonyabb, mint a megelőző évben elért 31,89 milliárd dollár.

Michael Dell alapfizetése 925 ezer dollár volt, amely némileg magasabb a tavalyi 892 ezer dollárnál. Kevin Rollins elnök és működésért felelős vezérigazgató fizetése 721 ezer dollár volt, emellett 243 ezer dollár jutalom is ütötte a markát. A tavalyi évben Rollins 688 ezer dollár fizetés mellett 1,16 milliárd dollár jutalmat kapott.

A Dell mindkét vezetője részvényopciókban kérte a jutalom folyósítását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.