Szerző: roberto

2002. május 30. 09:29

Szövetség a Red Hat ellen

[eWeek, Linux and Main] A Caldera International, a Conectiva, a SuSE Gmbh és a Turbolinux Inc. a hírek szerint a mai napon döntő bejelentésre készül. A négy cég az előzetes közlemények és félhivatalos nyilatkozatok alapján egy olyan meta-disztribúció összeállítását tervezi, amely sikeresen versenyezhet a Linux-piac óriásával, a Red Hat Linuxszal

Red Hat Linux[eWeek, Linux and Main] A Caldera International, a Conectiva, a SuSE Gmbh és a Turbolinux Inc. a hírek szerint a mai napon döntő bejelentésre készül. A négy cég az előzetes közlemények és félhivatalos nyilatkozatok alapján egy olyan meta-disztribúció összeállítását tervezi, amely sikeresen versenyezhet a Linux-piac óriásával, a Red Hat Linuxszal

A tervezett lépéssel, az említett négy disztribúció közös alapokra helyezésével jelentősen csökkenne a Linux-piac diverzitása, és a linuxos programok fejlesztőinek kevesebb rendszer sajátosságait kellene figyelembe venniük programcsomagjaik összeállításakor.

A szövetségesek egyébként a saját régiójukban jelentős tényezőnek számítanak, hiszen a Conectiva Dél-Amerika legnagyobb disztribútora; Európában, különösen Németországban a SuSE roppant népszerű, míg az ázsiai és csendes-óceáni térségben a Turbolinuxnak van komoly felhasználói bázisa.

Stacey Quandt, a Giga Information Group elemzője szerint azonban kérdéses, hogy mindez hatással lesz-e a Red Hat eladásaira. Quandt arra hajlik, hogy nem, és a négy cég számításait felboríthatja a Sun Microsystems idén megjelenő Linux-disztribúciója is, amely a elsősorban a low-end szerverek piacát célozza majd meg, de más felhasználási területeken is megjelenhet.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.