Szerző: Ady Krisztián

2002. május 29. 22:43

Kalózverzióban már 5 dollárért megvásárolható Eminem még meg sem jelent új albuma

[ZDet] Jóval a vasárnapi hivatalos megjelenés előtt több ezer kalózmásolat talált gazdára Eminem legújabb albumából, s a második leghallgatottabb album lett egy online felmérés szerint. Az adatokat az online adatbázist üzemeltető Gracenote jelentette be, a cég adatbázisát népszerű CD-lejátszó, multimédiás alkalmazások használják.

HIRDETÉS

[ZDet] Jóval a vasárnapi hivatalos megjelenés előtt több ezer kalózmásolat talált gazdára Eminem legújabb albumából, s a második "leghallgatottabb" album lett egy online felmérés szerint. Az adatokat az online adatbázist üzemeltető Gracenote jelentette be, a cég adatbázisát népszerű CD-lejátszó, multimédiás alkalmazások használják.

A Gracenote adatbázisa a CDDB-hez hasonlóan az audio-CD-k címeit, az azon található számok adatait tárolja és szolgáltatja az ezt igénylő alkalmazásoknak, mint például a Winamp vagy a RealNetworks RealOne lejátszója. A programok csak a CD-n lévő azonosítószámot küldik el a rendszernek, mely a válaszban megküldi az adott album összes adatát.

A Gracenote "Top 40"-es listája néha meglepetéssel szolgál az adatokat elemzőknek, nem ez az első alkalom, hogy még hivatalosan meg sem jelent CD-lemezek adatait kérik a lejátszóprogramok. Az elmúlt héten a hétfőn, június 3-án megjelenő "The Eminem Show" albumra is rengeteg kérés érkezett. Arra eddig nem volt példa, hogy egy meg nem jelent audiolemez a TOP40-es lista második helyére került volna! Ráadásul ez a statisztika csak a normál audio-CD-ként megírt lemezeket tartalmazza, az MP3 állományok ennél sokkal nagyobb számban terjedhetnek az interneten.

Egyes információk szerint New Yorkban "bizonyos" helyeken a "The Eminem Show" album már 5 dollárért megvásárolható, természetesen kalózverzióról van szó. A CD mellett az alig két hete moziba került Star Wars: A klónok támadása videokazetta foglal helyet. Az anonimitást kérő kalózok bevallottan az internetet használják az alapanyag beszerzésére.

A cég egy kis házi kutatást is elvégzett az album adatait lekérőkkel kapcsolatban, s ebből kiderült, hogy a lekérések 86%-a az Egyesült Államokon belülről érkezik. A statisztika csúcsán Los Angeles, az angyalok városa található, a második New York.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 04:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.