Szerző: Barna József

2002. május 28. 19:09

Intel és Fraunhofer: hatékonyabb MP3-kódolás Pentium 4 processzoron

[Mmd] Az Intel GmbH és a Fraunhofer IIS A szerződést írtak alá a Fraunhofer ipari szabványnak számító MP3 audiokódolójának továbbfejlesztéséről és Intel Pentium 4 processzoron nyújtott teljesítményének maximalizálásáról. A közös fejlesztőmunka nyomán nagymérvű javulás várható a legújabb generációs PC-k MP3 zenefájlok rögzítése (kódolása) terén nyújtott teljesítményében. A Fraunhofer IIS A új

[Mmd] Az Intel GmbH és a Fraunhofer IIS A szerződést írtak alá a Fraunhofer ipari szabványnak számító MP3 audiokódolójának továbbfejlesztéséről és Intel Pentium 4 processzoron nyújtott teljesítményének maximalizálásáról. A közös fejlesztőmunka nyomán nagymérvű javulás várható a legújabb generációs PC-k MP3 zenefájlok rögzítése (kódolása) terén nyújtott teljesítményében. A Fraunhofer IIS A új MP3 audiokódolója soha nem látott MP3-színvonal elérését teszi lehetővé a Pentium 4-alapú számítógépek felhasználóinak milliói és a jövőbeni PC-vásárlók számára.

Az optimalizált codec kitűnően hasznosítja a Pentium 4 processzor ágazatvezető teljesítményjellemzőit, köztük a gyors memória-alrendszerben és az SSE2 utasításkészletben rejlő előnyöket. A valamennyi Pentium 4 és NetBurst architektúrára épülő Celeron processzorban megtalálható SSE2 utasítások javítják a multimédiás és internetes alkalmazások, valamint a játékszoftverek futtatásának képességét.

A projekt műszaki részét a széles körben elterjedt MP3-technológia kifejlesztőjeként ismert Fraunhofer IIS A vezeti. Az MP3-kódoló eljárásainak beható hangolására és tesztelésére az elkövetkezendő félévben kerül sor.

"Nagy izgalommal készülünk rá, hogy a Pentium 4 processzor SSE2 utasításainak segítségével minden eddiginél magasabb szintre emeljük a számítógépek MP3-kódolás terén nyújtott teljesítményét. A már ma is zajló fejlesztőmunka várakozásaink szerint augusztusban ér majd véget" -- nyilatkozta Harald Popp, a Fraunhofer Studio Department részlegének vezetője.

A projekt végtermékét augusztusban átadják a Thomson multimédiás részlegének, amely hamarosan a nagyközönség számára is elérhetővé teszi az új megoldást. A Thomson exkluzív licencjoggal rendelkezik a Fraunhofer Institute valamennyi MP3-technológiával kapcsolatos szabadalmára és szoftverére nézve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról