:

Szerző: Barna József

2002. május 27. 21:43

Interjú a VIA-val

A prohardver! oldalaira még a múlt hét végén került fel egy informatív interjú Richard Brownnal, a tajvani VIA marketing igazgatójával. Egy rövid idézet kedvcsinálónak:

A prohardver! oldalaira még a múlt hét végén került fel egy informatív interjú Richard Brownnal, a tajvani VIA marketing igazgatójával. Egy rövid idézet kedvcsinálónak:
ATi és NVIDIA: méltó ellenfelek a chipsetek terén? És a jövőben?

Álmomban sem merném alábecsülni az NVIDIA-t, de azt be kell látni, hogy lényegesen nehezebben veszik fel a chipseteknél a tempót, mint azt a grafikus gyorsítóknál tették, és ennek megfelelően itt is várták. Az első integrált chipsetük túlontúl drága volt, ráadásul teljesítményben sem hozta be azt a hisztériát, amivel a bejelentés előtt övezték terméküket. Mostanra ráfeküdtek a DDR266-os megoldásukra, viszont mi éppen a DDR333-as váltást finalizáljuk a KT333-mal. Amíg nem hibázunk a végrehajtásban, megmarad az előnyünk a chipsetpiacon velük szemben, ebben biztos vagyok.

Az ATi-nak még többet kell bizonyítania ezen a téren, ha eredményeket akar. Ugyan bejelentették, hogy a jövőben chipsetekkel is foglalkoznak, egyetlen kézzel fogható terméket sem kaptunk még tőlük, és véleményem szerint nagyon nehéz dolguk lesz. A CeBIT-en bemutatott IGP családra épülő alaplapok zöme VIA South Bridge-dzsel volt szerelve! Ezek után felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg olyan jól állnak-e a fejlesztéssel...

Parci interjúja a prohardver! oldalain olvasható

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.