Szerző: Barna József

2002. május 27. 10:36

Egyedi megállapodás a Computer Associates és a Finnair között

[Herald] A Computer Associates és a Finnair finn nemzeti légitársaság bejelentette, hogy a Finnair a CA sokoldalú üzletviteli modelljét olyan elszámolással alkalmazza, amely a licencdíjat a bevételt hozó megtett utaskilométerekhez köti.

HIRDETÉS

[Herald] A Computer Associates és a Finnair finn nemzeti légitársaság bejelentette, hogy a Finnair a CA sokoldalú üzletviteli modelljét olyan elszámolással alkalmazza, amely a licencdíjat a bevételt hozó megtett utaskilométerekhez köti.

Ez a speciális megállapodás biztosítja, hogy a Finnair szoftverköltségei közvetlen kapcsolatban legyenek a CA szoftvermegoldásainak alkalmazása révén elért üzleti haszonnal. Az intézkedés sok vállalat kedvezőtlen tapasztalatát küszöböli ki, mikor is a pénzügyi összefüggés hiánya miatt az információtechnológiára fordított kiadások gyakran kétségessé teszik a technológiai beruházások megtérülését.

"Ez az új jellegű szerződés lényegesen csökkenti a Finnair üzleti kockázatát, minthogy szoftverköltségeinket a mérhető bevételhez köti, és nem puszta műszaki szempontokhoz" -- mondta Hannu Kataja, a Finnair informatikai főigazgatója. "Világosan demonstrálja, hogy a CA az ügyfelek szempontjait előtérbe helyező vállalat, mely kész kilépni a megszokott keretekből azzal a céllal, hogy figyelembe vegye az információs korszakban bizonytalan piaci környezetben működő vállalatok igényeit."

A megállapodás alapján a CA társként működik közre a Finnair sikerében. Mr. Kataja kijelentette: "Ez az új üzleti modell nagymértékben figyelembe veszi a Finnair üzleti tevékenységének tényleges mértékét és így a CA szoftverének tényleges használatát."

A CA szorosan együttműködött a Finnairrel, hogy megoldják mind a műszaki, mind a pénzügyi menedzselésnek azon kérdéseit, amelyek a légitársaság fontos információtechnológiai feladataival kapcsolatosak. Az új szemléletű megállapodás ennek a szoros munkakapcsolatnak, valamint a CA üzleti modellje rugalmasságának köszönhető.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.