Szerző: Barna József

2002. május 24. 10:43

A Sun továbbra is nyereségre számít a negyedik pénzügyi negyedévben

[WSJ] A Sun Microsystems tegnap megerősítette: korábbi előrejelzésével összhangban a jelenlegi negyedévben már nyereséges lesz a vállalat annak ellenére, hogy az iparági klíma még mindig nem egészséges.

HIRDETÉS

[WSJ] A Sun Microsystems tegnap megerősítette: korábbi előrejelzésével összhangban a jelenlegi negyedévben már nyereséges lesz a vállalat annak ellenére, hogy az iparági klíma még mindig nem egészséges.

A Santa Clara-i központú cég tegnap negyedév közepi szokásos pénzügyi tájékoztatóján elmondta, hogy a korábbi prognózisoknak megfelelően a jövő hónapban véget érő negyedik pénzügyi negyedévben enyhe bevétel-emelkedésre számít a harmadik negyedéves 3,1 milliárd dolláros bevételhez képest. A legutóbbi negyedévben a Sun 37 millió dolláros, azaz részvényenként 1 centes nettó veszteségről számolt be.

Mike Lehman leköszönő pénzügyi vezérigazgató hangsúlyozta, hogy noha a megrendelések lassultak a jelenlegi negyedévben, várakozásai szerint ez nem befolyásolja majd a korábbi előrejelzésben ígért nyereségesség elérését. Mint hozzátette, számos más technológiai céghez hasonlóan többnyire a Sun is a negyedév utolsó hónapjában szerzi a megrendelések oroszlánrészét.

Az elsősorban nagyteljesítményű szerverei kapcsán ismert Sun eredményeire erős hatással volt a telekommunikációs és internetes cégek körében tapasztalható lassulás csakúgy, mint a vállalati költekezés általános csökkenése. Többek között e tényezőknek is köszönhető, hogy a cég az 1980-as évek vége óta tavaly júniusban ismét veszteségessé vált.

Az elemzők véleménye megoszlik a Sun eredménykilátásaival kapcsolatban. Míg egyesek úgy látják, a cég mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a negyedévből hátralevő utolsó hónapban behozza esetleges lemaradását, mások nem tartják bíztató jelnek, hogy a negyedév első fele nem a várakozásoknak megfelelően alakult.

Az elemzők többsége azért is várt biztatóbb kilátásokat a mostani beszámolótól, mert a Sun már tavaly október óta hangoztatja, hogy a jelenlegi negyedévben ismét nyereségessé válik. Ráadásul sokan úgy vélik, hogy a számos felsővezető távozása kihatással lehet a pénzügyi eredményekre.

Amint arról beszámoltunk, Stephen DeWitt, a Server Appliance Business Unit alelnöke és igazgatója mellett Ed Zander elnök és Larry Hambly (55), a Sun Enterprise Services alelnöke jelentette be, hamarosan távozik a cégtól, míg korábban Michael Lehman (51) pénzügyi vezérigazgató és John Shoemaker (59) szerverekért és processzorokért felelős vezető alelnök jelezte, hogy július 1-én lemond tisztségéről.

A cég a tájékoztatóját a rendes kereskedés után rendezte, részvényeinek értéke a tőzsdezárás utáni kereskedésben 7,41 dollárról 7,12 dollárra csökkent.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:16

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.