Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 24. 10:20

173,5 millió dolláros nettó veszteséggel zárta második negyedévét a Novell

A hálózati szoftvereket gyártó Novell tegnap este tette közzé második negyedéves eredményeit. A vállalat vesztesége növekedett, azonban a cég az emelkedő forgalom alapján a harmadik negyedévre már nyereséget ígér.

Novell A hálózati szoftvereket gyártó Novell tegnap este tette közzé második negyedéves eredményeit. A vállalat vesztesége növekedett, azonban a cég az emelkedő forgalom alapján a harmadik negyedévre már nyereséget ígér.

A Novell nettó vesztesége 173,5 millió dollár, azaz részvényenként 48 cent volt, szemben az egy évvel ezelőtt elért 151,3 millió dollárral, azaz részvényenként 48 centtel. A 190 millió dolláros egyszeri költségek leszámításával képzett üzemi nyereség részvényenként 3 cent volt, szemben az egy évvel ezelőtti részvénynekénti 3 centes veszteséggel.

A vállalat forgalma 274 millió dollár volt, szemben az egy évvel ezelőtt elért 241 millió dollárral. A cég bejelentése szerint a harmadik negyedévben a forgalom nem változik jelentősen, azonban nyereséges működésre van kilátás.

A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők nullszaldós negyedévre számítanak.

a címlapról