Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 22. 16:32

Az Ericsson IP-gerinchálózati megállapodást nyert el Kínában

Az Ericsson és a Juniper Networks bejelentette, hogy IP-gerinchálózata telepítésének második fázisára vonatkozó szerződést kötött a

[HWSW] Az Ericsson és a Juniper Networks bejelentette, hogy IP-gerinchálózata telepítésének második fázisára vonatkozó szerződést kötött a FuJian CT-vel, a China Telecom Group FuJian tartományban muködő leányvállalatával.

Az Ericsson és a FuJian CT második IP-gerinchálózati szerződése értelmében az Ericsson csomagkapcsolt gerinchálózati megoldást -- beleértve a Juniper Networks M160 internetes útválasztóin alapuló AXI 580 IP gerinchálózati útválasztóit -- és kapcsolókat szállít majd az Extreme Networkstől. Ez szerződés a 2001 októberében bejelentett projekt második fázisa. A projekt célja a kínai FuJian tartomány kilenc nagyvárosát (köztük FuZhou, XiaMeng, QuanZhou és PuTian) lefedő IP gerinchálózat telepítése.

A projekt befejeztével az útválasztók nagy kiterjedésű, széles sávú IP-gerinchálózatot alkotnak majd, amely szolgáltatói minoségű platformot kínál az új, értéknövelt szolgáltatások számára. A kiterjesztett IP-gerinchálózat révén a FuJian CT többprotokollos címkekapcsoláson (Multiprotocol Label Switching, MPLS) alapuló virtuális magáncélú hálózati (VPN) szolgáltatásokat kínálhat majd ügyfelei számára.

A végpont-végpont megoldások kizárólagos szállítójaként az Ericsson adja majd a maghálózati berendezéseket, illetve olyan kiterjedt megrendelői szolgáltatásokat nyújt a FuJian CT részére, mint a telepítés, a rendszertámogatás és a hardvercsere.

A Juniper Networks M40 internetes útválasztóin alapuló Ericsson AXI 520 útválasztók korábbi telepítése a FuJian Telecom többszállítós környezetébe bebizonyította, hogy a rendszer képes zökkenőmentesen együttműködni más gyártók berendezéseivel. Ez a megállapodás megerősíti az Ericsson szilárd üzleti kapcsolatát a FuJian CT-vel és bizonyítja az Ericsson erős pozícióját a nemzetközi üzemeltetők részére történő IP-gerinchálózat telepítésben.

Az Ericsson AXI 520 és 580 IP-gerinchálózati útválasztói képesek igen megbízható, tetszőlegesen bővíthető és gazdaságos IP- szolgáltatások átvitelére nagysebességű hálózatokon. A vezető ASIC technológián alapuló és az azzal együttmuködő JUNOS internetes szoftvert alkalmazó útválasztók segítségével a szolgáltatók és a hálózatüzemeltetők csökkenthetik tőke- és működési költségeiket, mivel egyszerűbbé válik a hálózat beindítása és támogatása. Ezáltal lerövidül a hálózat tervezésének, tesztelésének és telepítésének, valamint az új IP szolgáltatások bevezetésének ideje.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról