Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 22. 13:46

Ellenkampány egy pornóoldalon

Két napon keresztül volt látható a goldengate.hu pornóoldal tetején az MSZP weboldalának fejléce s jelmondata. A hirdetésnek tűnő képet nem lehetett lekattintani, a link nem vezetett sehová. A népszerű pornólap valamennyi oldala a szocialisták jellegzetes szegfűje, s színei alatt futott.

HIRDETÉS

[HWSW] Két napon keresztül volt látható a goldengate.hu pornóoldal tetején az MSZP weboldalának fejléce s jelmondata. A hirdetésnek tűnő képet nem lehetett lekattintani, a link nem vezetett sehová. A népszerű pornólap valamennyi oldala a szocialisták jellegzetes szegfűje, s színei alatt futott.

Slemmer László a szocialista párt webmestere elmondta: tudtak az esetről és már felvették a kapcsolatot a Golden Gate oldalát üzemeltető fiatalemberrel, aki ígéretet tett a fejléc eltávolítására és az esettel kapcsolatos feljelentésre. Slemmer szerint az ilyesféle ellenkampány nem újdonság, ha nem is mindennapos, de volt már rá példa mind a bal- mind a jobboldali szimpatizánsok részéről. Sem a reklámtörvény, sem a szerzői jogi törvény nem szabályozza teljeskörűen azokat a hirdetéseket, szlogeneket, melyeket internetes hirdetésekben használnak és poitikai tartalmúak, így túl azon, hogy a weboldal üzemeltetőjének ígéretét bírták a hirdetés levételével kapcsolatban, más lépést nem akartak tenni az ügyben.

A domain- és laptulajdonos Magyar Csaba szerint az új fejléc felbukkanásához nem volt köze. Állítása szerint a Golden Gate volt rendszergazdája írta át a domainnév feloldásáért felelős névszervereket, így a szegfűvel díszített lap nem az volt, amit ő eredetileg üzemeltetett. Magyar szerint ehhez már nem lett volna joga a névbejegyzésben adminisztratív kapcsolattartóként szereplő volt rendszergazdának. Az MSZP-s fejléc tehát nem hirdetés, normál körülmények között azon a felületen a Golden Gate menüpontjai láthatók. A feljelentést arra alapozva tervezi megtenni a domaintulajdonos, hogy a rendszergazda jogtalanul irányította át a weboldalt, s ehhez -- Magyar értelmezésében -- fel kellett törnie a szervert.

Külön pikantériája volt az esetnek, hogy a Golden Gate annak a webking.hu csoportnak a tagja, melyet a jobboldali beállítottságú Hunnia.net hírportál üzemeltet. A Webking csoportot üzemeltető Hunnia.net hirdetési igazgatójának, Huszka Leónak nem voltak információi a megváltozott fejlécű lapról, mint mondta, a főleg mp3 és szexoldalak alkotta webking hálózatának tagjai számára a Hunnia.net is szervez hirdetéseket, de a laptulajdonosok is hozhatnak saját hirdetőket. Hogy a Hunnia.net hírportál és az MSZP szellemisége elüt egymástól, az nem befolyásoló tényező, Huszka szerint a politikai hirdetéseknek is van létjogosultságuk.

Az MSZP-s fejléc hírünk megjelenésével nagyjából egy időben tűnt el a Golden Gate tetejéről.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 08:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.