:

Szerző: Ady Krisztián

2002. május 22. 11:11

Flexibilis LCD-kijelzőt mutatott be a Toshiba

[ZDNet] A Toshiba hétfőn bemutatott új, alacsony-hőmérsékletű poliszilikon LCD kijelzője nagyon vékony, alig 0,4 mm vastagságú. Ennek köszönhetően rendkívül hajlékony is, össze lehet sodorni, mint egy újságot, miközben a tartalom változatlanul megjelenik a kijelzőn. A 8,4-os képátlójú kijelző súlya mindössze 20 gramm.

[ZDNet] A Toshiba hétfőn bemutatott új, alacsony-hőmérsékletű poliszilikon LCD kijelzője nagyon vékony, alig 0,4 mm vastagságú. Ennek köszönhetően rendkívül hajlékony is, össze lehet sodorni, mint egy újságot, miközben a tartalom változatlanul megjelenik a kijelzőn. A 8,4"-os képátlójú kijelző súlya mindössze 20 gramm.

A Toshiba a prototípust a bostoni "Society for Information Display 2002" konferencián is bemutatja, május 21-23 között. A kijelző sorozatgyártása legkorábban 2005-ben indulhat meg.

A Toshiba Corporation és a Panasonic februárban jelentette be, hogy vegyesvállalatuk, a Toshiba Matsushita Display Technology Co., Ltd 2002. április 1-jén kezdi el tevékenységét. Az új vállalat elnöki posztjára Mr. Yasusuke Sumitomot nevezték ki, aki a Toshiba Corporation alelnöke, és egyben a Toshiba Display Devices & Components Company alelnöke volt.

A Toshiba és a Panasonic között 2001. október 17-én létrejött megállapodás feltételei szerint az új vállalat felelősségi körébe tartozik a felek folyadékkristályos kijelzők (LCD-k) és a szerves anyagból készült kijelzők (OLED-ek) területén végzett valamennyi tevékenysége a fejlesztéstől kezdve a gyártáson át az értékesítésig.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.