Szerző: Barna József

2002. május 21. 19:04

VideoLogic DigiTheatre DTS hangfalrendszer tesztje

A SavageGamers oldalára került fel egy részletes és igen alapos teszt a VideoLogic DigiTheatre DTS 5.1 hangfalrendszeréről. Egy rövid idézet a konklúzióból:

A SavageGamers oldalára került fel egy részletes és igen alapos teszt a VideoLogic DigiTheatre DTS 5.1 hangfalrendszeréről. Egy rövid idézet a konklúzióból:
Nem csalódtam a DigiTheatre DTS-ben. Ha a VideoLogic rendszerét választjuk, igen kiegyensúlyozott, tiszta hangzást kapunk. Nincsenek a kategóriára jellemző eltúlzott mélyhangok, de nem hiányzik sem a magas- , sem a középtartomány. A mélynyomó tökéletesen kiegészíti a szatelliteket, egyik sem nyomja el a másikat.

5.1-es rendszert elsősorban DVD-zés miatt vesz az ember (és azt hiszem a DTS-t a VideoLogic is inkább egy olcsóbb házimozi rendszer részeként, semmint PC-s szettként képzeli el), és ez az a terület, amelyben a DigiTheatre DTS igazán megmutatja, hogy mit is tud. A hangszórók kiemelkedő minőségûek, a mélynyomó hatalmas tartalékokkal rendelkezik, így a legnagyobb robbanásokat is erőlködés nélkül, tisztán adja vissza. A négy, kétutas szatellitnek -- és a beépített DTS és Dolby Digital dekódernek -- köszönhetően a pozícionálás sem hagy kívánnivalót maga után, miközben mind a középtartomány, mind a magas hangok kiemelkedően tisztán szólalnak meg. A center hangszóró ugyan mind méretében, mind felépítésében különbözik a többi sugárzótól, ennek ellenére jól illeszkedik a rendszer többi tagjához, a különbség nem észrevehető.

Zene hallgatásához is kimondottan ajánlható a rendszer. És bár ebben a feladatban a hátsó hangsugárzók nem igen vesznek részt (legalábbis sztereó anyag lejátszásakor), a végeredmény mégis igen jó -- jobb, mint amit a legtöbb rendszer akár négy hangdoboz használatával el tud érni, és jobb, mint amit egy olcsóbb, HIFI-nek nevezett rendszer nyújtani képes.

Hogy minden tekintetben ilyen jól teljesít-e a rendszer, arra az érdeklődők választ kaphatnak Tessier cikkéből a SavageGamers oldalain.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról