:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 21. 12:55

Az NVIDIA holnap teszi közzé negyedéves jelentését: rekorderedmény várható

Az NVIDIA a holnapi tőzsdezárás után, magyar idő szerint este 11 órakor teszi közzé az április 28-án véget ért első negyedévének pénzügyi eredményeit.

Az NVIDIA a holnapi tőzsdezárás után, magyar idő szerint este 11 órakor teszi közzé az április 28-án véget ért első negyedévének pénzügyi eredményeit.

Az elemzők 575 millió dolláros forgalomra és részvényenként 46 centes profitra számítanak, amely ismét rekordot jelentene az NVIDIA történetében. Az NVIDIA eddigi legjobb negyedévében -- a 2002-es pénzügyi év idén január 27-én véget ért negyedik negyedévében -- 499 millió dolláros forgalom mellett 75,5 millió dollár, azaz részvényenként 43 cent profitot ért el, amely 26 (!) százalékkal volt magasabb az elemzők előrejelzéseinél.

A vállalat már április végén bejelentette, hogy rekorderedményre számít: az NVIDIA várakozásai szerint 570-580 millió dolláros rekordbevételt és 79-84 millió dollár, azaz részvényenként 45-48 cent rekordszintű nyereséget ér el. Az előző év azonos időszakában a cég 241 millió dollár bevétel mellett részvényenként 20 cent profitot realizált.

A kedvezőnek ígérkező eredmények ellenére április végén távozott a vállalat pénzügyi igazgatója, Christine Hoberg. Az NVIDIA átmenetileg Mary Dotzot bízta meg a pénzügyi igazgatói feladatok ellátásával, azonban az igazgatótanács keresi Hoberg utódát. Mary Dotz 2000-ben került az NVIDIA-hoz, előtte az AMD-nél és a Nissannál dolgozott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.