:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 20. 15:50

Három új Pentium 4 alaplap az ABIT kínálatában

Az Intel a mai napon jelenti be új chipkészleteit, a tajvani ABIT pedig hamarosan forgalomba hozza rájuk épülő alaplapjait. Lássuk őket:

Az Intel a mai napon jelenti be új chipkészleteit, a tajvani ABIT pedig hamarosan forgalomba hozza rájuk épülő alaplapjait. Lássuk őket:


ABIT IT7 (Fotó: Hexus.net)

Az 533 MHz-es front side busszal működő Pentium 4 processzorokat és DDR266 SDRAM-ot támogató i845E chipkészletre épül az IT7 MAX, amely számos integrált szolgáltatással hívja fel magára a figyelmet. A DDR SDRAM memóriamodulok fogadására 3 aljzatot alakítottak ki, a bővítőkártyákat 1 AGP és 4 PCI foglalat várja. Az IT7 MAX integrált négycsatornás IDE RAID kontrollert, Realtek 10/100 Ethernet vezérlőt és 5.1 csatornás Realtek hangchipet tartalmaz, amelyhez ráadásul SPDIF csatlakozó is tartozik. Érdekesség, hogy az Intel chipkészlet ellenére a tervezők egy VIA USB2.0 chipet is szereltek az alaplapra, amely segítségével az IT7 MAX összesen legfeljebb 10 USB2.0 eszköz támogatására képes.

Szintén az i845E lapkakészletre épül a BD7II-RAID alaplap. A "szokásos" szolgálatások (Socket478 processzorfoglalat, 3 DDR DIMM aljzat, 1 AGP4X, 5 PCI) mellett integrált High Point ATA133 RAID vezérlőt, integrált Realtek 10/100 Ethernet kontrollert és AC'97 hangvezérlőt találunk.


ABIT BG7

Az integrált grafikus magot tartalmazó i845G chipkészlet köré épített, Socket478 processzorfoglalatot és 3 DDR DIMM memóriaaljzatot felvonultató ABIT BG7 alaplapon 1 AGP4X és 5 PCI bővítőhely kapott helyet. A BG7 érdekessége a southbridge chipbe integrált hálózati vezérlő és az 5.1 csatornás Realtek hangchip, amelyhez SPDIF csatlakozó is tartozik.

Mindhárom alaplapot ellátták hardverfigyelési funkciókkal is, a barkácsoló kedvű felhasználók pedig az ABIT SoftMenu III BIOS segítségével hangolhatják a rendszerüket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.