Szerző: Ady Krisztián

2002. május 21. 10:41

Elkészültek a Kodak-Sanyo szerves kijelzők próbapéldányai

[ZDNet] Az Eastman Kodak tegnap jelentette be, hogy az érdeklődő cégek 5200 dollárért megvásárolhatják a Sanyoval közösen fejlesztett OLED (szerves fénykibocsátó dióda) technológiára épülő kijelzők próbapéldányait. A fejlesztőcsomag egy 2.16-os színes (!) kijelzőt, egy interfészt, szoftvereket, kábeleket és használati útmutatót tartalmaz.

HIRDETÉS

[ZDNet] Az Eastman Kodak tegnap jelentette be, hogy az érdeklődő cégek 5200 dollárért megvásárolhatják a Sanyoval közösen fejlesztett OLED (szerves fénykibocsátó dióda) technológiára épülő kijelzők próbapéldányait. A fejlesztőcsomag egy 2.16"-os színes (!) kijelzőt, egy interfészt, szoftvereket, kábeleket és használati útmutatót tartalmaz.

Az OLED kijelzők több előnnyel is rendelkeznek a hagyományos folyadékkristályos kijelzőkkel szemben: nincs szükség háttérvilágításra, vékonyabbak, könnyebbek az LCD képernyőknél, gyorsan mozgó képek, videók megjelenítésére is tökéletesen alkalmasak.

A Sanyoval közösen létrehozott cég, az SK Display végzi a panel gyártását, fejlesztését, míg az Eastman Kodak a marketingért, értékesítésért felelős. Az SK Display hamarosan sorozatgyártásban, nagy példányszámban is képes lesz ezen kijelzők gyártására.

A Kodak és a Sanyo több fontos, az OELD kijelzőkkel kapcsolatos alapvető szabadalom birtokosa. Több éven keresztül folytatott gyümölcsöző munkájuk eredményeként ezzel a technológiával több működő prototípust is építettek már.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 07:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.