:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 17. 13:20

A Hynix a Morgan Stanley Dean Wittert és a Deutsche Bank AG-t bízta meg vagyonának értékesítésével

Sang-ho Park
Sang-ho Park
Miután a világ harmadik legnagyobb memóriagyártója, a csődközeli helyzetben levő koreai Hynix visszautasította az amerikai Micron Technology 3,4 milliárd dolláros vételi ajánlatát, egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül.

A cég képviselői tegnap bejelentették, hogy a Morgan Stanley Dean Wittert és a Deutsche Bank AG-t bízták meg a Hynix vagyonának és forrásainak értékesítésével. A vállalat ezen felül közölte, hogy jelentős költségcsökkentésre készül, amelynek keretében harmadával mérsékli a vezetők fizetését.

A Hynix elnöke és egyben új vezérigzgatója, Sang-ho Park beleegyezett abba, hogy az elkövetkező hat hónap során fizetés nélkül dolgozzon, tekintettel a vállalat pénzügyi nehézségeire. A pletykák szerint ezen felül lemondásra készül a cég pénzügyi igazgatója. A korább vezérigazgató, Chong-sup Park május elején, a Micronnal történt tárgyalások befejezés után lemondott tisztségéről.

A Hynix megtartaná memória-üzletágát, ugyanakkor megválna minden nem-memória jellegű részlegétől annak érdekében, hogy készpénzhez jusson és fedezni tudja működési költségeit és megkezdhesse mintegy 5 milliárd dollárra rúgó adósságállományának törlesztését. Szerdán a cég azt közölte, hogy a TFT-LCD-gyártó részlegének eladásáról szóló tárgyalások sikertelenül zárultak. Becslések szerint az üzletág értéke mintegy 400 millió dollár, ez a Hynix legnagyobb nem-memória jellegű részlege.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.