:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 17. 10:02

Központosított informatikai menedzselés a Porsche Hungária Kft.-nél

[Mmd] A Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt. pályázat útján nyerte

[Mmd] A Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt. pályázat útján nyerte el annak lehetőségét, hogy a Porsche Hungária Kft. központjában munkaállomások között kiépítse azt a rendszert, amely lehetővé teszi a munkaállomások és kiszolgálók központosított menedzselését. A feladatot a Montana Rt. a Microsoft Systems Management Server 2.0 szerver és szoftver felhasználásával sikeresen megoldotta.

A Porsche Hungária Kft. központjában az ellenőrző rendszer kiépítésének három fontosabb állomása:

  • Előzetes felmérések, konzultáció, informatikai audit
  • Windows 2000 szervertelepítés és konfigurálás, SQL 2000 szervertelepítés és konfigurálás, SMS telepítés és konfigurálás
  • Dokumentálás, tesztelés

A rendszer audit, szerver- és szoftvertelepítés illetve konfigurálás, a dokumentálással és teszteléssel együtt nem egészen 24 napot vett csak igénybe. Az így átadott rendszerrel a Porsche Hungária Kft.-nél a Microsoft Systems Management Server 2.0 segítségével lehetővé vált a hálózaton keresztüli Microsoft Windows alapú munkaállomások és kiszolgálók központosított menedzselése.

A Microsoft Systems Management Server 2.0 hálózaton keresztül biztosítja a Microsoft Windows alapú munkaállomások és kiszolgálók központosított menedzselését. A Systems Management Server összegyűjti és tárolja a hálózatba kötött eszközök adatait, így például hardver- és szoftverleltárt készít. A Windows alapú hálózatok menedzselésének egyszerűsítése és olcsóbbá tétele érdekében ezeket a leltáradatokat a szoftverterjesztési és telepítési funkciókkal, valamint a szoftverhasználat figyelését és távdiagnosztizálást biztosító eszközökkel egyaránt integrálja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.