:

Szerző: roberto

2002. május 16. 19:35

Frissült a harmadik legnépszerűbb webböngésző windowsos verziója: Opera 6.02

[Opera Software] A norvég Opera Software tegnap jelentette be, hogy elérhető az Opera for Windows hatos verziójának második frissítése. A cég statisztikái szerint a windowsos Opera letöltéseinek és sikeres telepítéseinek száma az Opera ingyenesen használható ötös verziójának megjelenése (2000 decembere) óta már a tízmilliót is meghaladta.

Opera Software[Opera Software] A norvég Opera Software tegnap jelentette be, hogy elérhető az Opera for Windows hatos verziójának második frissítése. A cég statisztikái szerint a windowsos Opera letöltéseinek és sikeres telepítéseinek száma az Opera ingyenesen használható ötös verziójának megjelenése (2000 decembere) óta már a tízmilliót is meghaladta.

Néhány fontosabb újdonság: hatos verzióra frissített Flash plugin, a levelezőprogram használatát segítő új billentyűparancsok, és a csak regisztrált felhasználók számára elérhető frissített kioszk üzemmód. Néhány, inkább csak kereskedelmi jellegűnek mondható kiegészítés is bekerült a böngészőbe: keresési lehetőség az E-bay katalógusában, valamint a Download.com szoftverei közt; a könyvjelzők közé, a Personal Barba pedig felkerült az Operamail ingyenes e-mail szolgáltatását népszerűsítő ikon (az Opera freemail szolgáltatása az előző verzió kiadásakor átépítés miatt nem volt elérhető).

Egy, a hazai Opera-használók számára sajnos elérhetetlen, de jelzésértékű újítás is bekerült a 6.02-es verzióba: a norvég felhasználók SMS-küldő panelen keresztül küldhetnek szöveges üzeneteket mobiltelefonra. A fejlesztők ígérik, hogy a következő kiadásokban bővíteni fogják e funkció elérhetőségét más ország felhasználói számára is, ennek pontos menetrendje azonban egyelőre nem ismert. Az SMS-küldés népszerűségéről egyébként jelenleg is folyik egy felmérés a www.myopera.com oldalon.

Az új Opera teljes verziója innen tölthető le, míg a már telepített böngészőt frissítő kiadás itt érhető el. A reklámmentes regisztrált változat 39 dollárba kerül, az Opera 5.x és 6.x regisztrált felhasználói díjmentesen frissíthetnek a 6.02-re. Az Opera az angolon kívül egyelőre egyetlen nyelvhez sem adott ki új, a 6.02-eshez igazított nyelvi fájlt, ám mint a szoftver magyar fordítója jelezte, a korábbi 6.01-eshez készült nyelvi fájllal is hibátlanul működik a böngésző új verziója.

Szólj hozzá a fórumban!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.