Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 16. 18:43

Kovács Kálmán lesz az informatikai miniszter

Kovács Kálmán A koalíciós egyeztető tárgyalások után bizonyossá vált, hogy SZDSZ-es informatikai miniszterünk lesz. Ahogy lapunk korábban már hírt adott róla , a papírforma igazolódott be, s Kovács Kálmán kapta a megbízást az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetői tisztének betöltésére.


Kovács Kálmán
[HWSW] A koalíciós egyeztető tárgyalások után bizonyossá vált, hogy SZDSZ-es informatikai miniszterünk lesz. Ahogy lapunk korábban már hírt adott róla, a papírforma igazolódott be, s Kovács Kálmán kapta a megbízást az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetői tisztének betöltésére.

Kovács Kálmán 1959-ben született, a BME Gépészmérnöki Karán szerezte diplomáját 1982-ben. 1994 és 1998 között a Horn-kormány idején működő Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium álamtitkára, 1995-től 1998-ig pedig a Nemzeti Informatikai Stratégia Bizottság tagja volt. 1998-at követően is részt vett a parlament munkájában képviselőként és különböző parlamenti bizottságok tagjaként is.

A leendő miniszter egy korábbi nyilatkozatában bírálta a Matáv-kedvezmények megszüntetését. Mint mondta: "Több tízezer hazai internetezőt lehetetlenít el a Matáv Rt-nek az a döntése, hogy július 1-től megszünteti a Mindenkinek átalánydíjas csomagot, s azzal együtt a 150 Ft-os kedvezményt. A vállalat részéről ez egy nagyon barátságtalan lépés, amely egyértelműen hátráltatja az internethasználat elterjedését.". A képviselő kilátásba heléyezte a Hírközlési Törvény módosítását is annak érdekében, hogy a távközlési liberalizáció hatásai ténylegesen érzékelhetővé váljanak.

a címlapról

dualsense

1

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.