Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 16. 11:26

Válasz a Matáv-kedvezmények megszűnésére: érdekvédelmi egyesület alakult

Tegnap este tartotta alakuló ülését a NET-Felhasználók Érdekvédelmi Társasága Egyesület, melyet a Matáv-kedvezmények megszűnését követő tiltakozások szervezői és tagjai hívtak életre. A székesfehérvári székhelyű civil szerveződés célja -- alapító okiratának tanúsága szerint -- az országosan, korlátlan hozzáférést biztosító, értékarányos árú átalánydíjas internetszolgáltatási rendszer, s a nemzeti internetstratégia kidolgozásának elősegítése, támogatása lesz. Az egyesület feladatainak teljesítése érdekében együttműködik a döntési jogkörrel rendelkező állami szervekkel.

HIRDETÉS

[HWSW] Tegnap este tartotta alakuló ülését a NET-Felhasználók Érdekvédelmi Társasága Egyesület, melyet a Matáv-kedvezmények megszűnését követő tiltakozások szervezői és tagjai hívtak életre. A székesfehérvári székhelyű civil szerveződés célja -- alapító okiratának tanúsága szerint -- az országosan, korlátlan hozzáférést biztosító, értékarányos árú átalánydíjas internetszolgáltatási rendszer, s a nemzeti internetstratégia kidolgozásának elősegítése, támogatása lesz. Az egyesület feladatainak teljesítése érdekében együttműködik a döntési jogkörrel rendelkező állami szervekkel.

A tegnap esti nyilvános alakuló ülésen mintegy 20-25 érdeklődő részvételével beszélték meg az egyesületi alapszabályt, valamint a -- még nem hivatalosan -- május 25-ére tervezett demonstráció részleteit. A gyűlésen szóba kerültek azok az alternatívák, melyek elérhető árú, átalánydíjas internet-hozzáférést biztosítanak lakhelytől függetlenül minden polgárnak. Az egyesület számít a leendő informatikai- hírközlési minisztériumra, hogy szabályozói szerepével az információs társadalom kialakításában ténylegesen részt vállal, s a Matáv-kedvezmények megvonása miatti, júliustól várható jelentős költségnövekedést sikerül megakadályozni. Ugyanakkor az alapító közgyűlés résztvevői hangsúlyozták a Matáv -- s általában a távközlési szolgáltatók -- felelősségét is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.