:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 16. 11:26

Válasz a Matáv-kedvezmények megszűnésére: érdekvédelmi egyesület alakult

Tegnap este tartotta alakuló ülését a NET-Felhasználók Érdekvédelmi Társasága Egyesület, melyet a Matáv-kedvezmények megszűnését követő tiltakozások szervezői és tagjai hívtak életre. A székesfehérvári székhelyű civil szerveződés célja -- alapító okiratának tanúsága szerint -- az országosan, korlátlan hozzáférést biztosító, értékarányos árú átalánydíjas internetszolgáltatási rendszer, s a nemzeti internetstratégia kidolgozásának elősegítése, támogatása lesz. Az egyesület feladatainak teljesítése érdekében együttműködik a döntési jogkörrel rendelkező állami szervekkel.

[HWSW] Tegnap este tartotta alakuló ülését a NET-Felhasználók Érdekvédelmi Társasága Egyesület, melyet a Matáv-kedvezmények megszűnését követő tiltakozások szervezői és tagjai hívtak életre. A székesfehérvári székhelyű civil szerveződés célja -- alapító okiratának tanúsága szerint -- az országosan, korlátlan hozzáférést biztosító, értékarányos árú átalánydíjas internetszolgáltatási rendszer, s a nemzeti internetstratégia kidolgozásának elősegítése, támogatása lesz. Az egyesület feladatainak teljesítése érdekében együttműködik a döntési jogkörrel rendelkező állami szervekkel.

A tegnap esti nyilvános alakuló ülésen mintegy 20-25 érdeklődő részvételével beszélték meg az egyesületi alapszabályt, valamint a -- még nem hivatalosan -- május 25-ére tervezett demonstráció részleteit. A gyűlésen szóba kerültek azok az alternatívák, melyek elérhető árú, átalánydíjas internet-hozzáférést biztosítanak lakhelytől függetlenül minden polgárnak. Az egyesület számít a leendő informatikai- hírközlési minisztériumra, hogy szabályozói szerepével az információs társadalom kialakításában ténylegesen részt vállal, s a Matáv-kedvezmények megvonása miatti, júliustól várható jelentős költségnövekedést sikerül megakadályozni. Ugyanakkor az alapító közgyűlés résztvevői hangsúlyozták a Matáv -- s általában a távközlési szolgáltatók -- felelősségét is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.