Szerző: Ady Krisztián

2002. május 15. 18:52

Egyedülálló technológiákat vonultat fel a V-Pen digitális toll

[MobiGeeks] A Sony korszakalkotó digitális tolla érdekes alternatívát vet fel a számítógépek, telefonok, PDA-k és az ember közötti kommunikációban. Az OTM Technologies által készített megoldás azonban még ezen is túlmutat. A VPen digitális toll ugyanis az érzékelt mozgást önmaga dolgozza fel, s ezeket a felismert, ASCII karaktereket továbbítja a fogadó eszköz számára. A toll egérként, valódi tollként is funkcionálhat, lényegében minden eddigi egérrel és billentyűzeten végzett feladat elvégezhető vele.

[MobiGeeks] A Sony korszakalkotó digitális tolla érdekes alternatívát vet fel a számítógépek, telefonok, PDA-k és az ember közötti kommunikációban. Az OTM Technologies által készített megoldás azonban még ezen is túlmutat. A VPen digitális toll ugyanis az érzékelt mozgást önmaga dolgozza fel, s ezeket a felismert, ASCII karaktereket továbbítja a fogadó eszköz számára. A toll egérként, "valódi" tollként is funkcionálhat, lényegében minden eddigi egérrel és billentyűzeten végzett feladat elvégezhető vele.

A toll segítségével e-maileket írhatunk, SMS-ezhetünk, a toll elektronikája a latin és ázsiai karaktereket is támogatja. Az erre alkalmas készülékeken grafikákat is készíthetünk vele, normál tollként használva. Az "akciógomb" segítségével pedig egérkattintást is emulálhatunk, így menürendszereket is vezérelhetünk vele.

A toll bármilyen felületen működik, nem szükséges előkészített, a felismerést elősegítő speciális felületen írnunk vele. Újratölthető akkumulátorral rendelkezik, mely hosszú időn keresztül biztosítja működését.

A vezetéknélküli technológiák mellett más kapcsolódási felület is kiépíthető, a gyártó szerint USB, IrDA, vagy egyszerű vezetékes kapcsolattal is kivitelezhető a digitális toll.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

0

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.