Szerző: Ady Krisztián

2002. május 15. 18:52

Egyedülálló technológiákat vonultat fel a V-Pen digitális toll

[MobiGeeks] A Sony korszakalkotó digitális tolla érdekes alternatívát vet fel a számítógépek, telefonok, PDA-k és az ember közötti kommunikációban. Az OTM Technologies által készített megoldás azonban még ezen is túlmutat. A VPen digitális toll ugyanis az érzékelt mozgást önmaga dolgozza fel, s ezeket a felismert, ASCII karaktereket továbbítja a fogadó eszköz számára. A toll egérként, valódi tollként is funkcionálhat, lényegében minden eddigi egérrel és billentyűzeten végzett feladat elvégezhető vele.

HIRDETÉS

[MobiGeeks] A Sony korszakalkotó digitális tolla érdekes alternatívát vet fel a számítógépek, telefonok, PDA-k és az ember közötti kommunikációban. Az OTM Technologies által készített megoldás azonban még ezen is túlmutat. A VPen digitális toll ugyanis az érzékelt mozgást önmaga dolgozza fel, s ezeket a felismert, ASCII karaktereket továbbítja a fogadó eszköz számára. A toll egérként, "valódi" tollként is funkcionálhat, lényegében minden eddigi egérrel és billentyűzeten végzett feladat elvégezhető vele.

A toll segítségével e-maileket írhatunk, SMS-ezhetünk, a toll elektronikája a latin és ázsiai karaktereket is támogatja. Az erre alkalmas készülékeken grafikákat is készíthetünk vele, normál tollként használva. Az "akciógomb" segítségével pedig egérkattintást is emulálhatunk, így menürendszereket is vezérelhetünk vele.

A toll bármilyen felületen működik, nem szükséges előkészített, a felismerést elősegítő speciális felületen írnunk vele. Újratölthető akkumulátorral rendelkezik, mely hosszú időn keresztül biztosítja működését.

A vezetéknélküli technológiák mellett más kapcsolódási felület is kiépíthető, a gyártó szerint USB, IrDA, vagy egyszerű vezetékes kapcsolattal is kivitelezhető a digitális toll.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.