:

Szerző: roberto

2002. május 14. 18:02

A legnépszerűbb linuxos szoftver: MPlayer 0.90 pre4

MPlayer[mplayerhq.hu] Megjelent a kedvelt MPlayer médialejátszóprogram-csomag újabb előzetese. A linuxos és UNIX-os programok fejlesztését szinte percről percre követő freshmeat.net statisztikái szerint a készülő 0.90-es verzió negyedik előzetes kiadása a legnépszerűbb nyílt forráskódú szoftver, a népszerűségi listában olyan szoftvereket előz meg, mint a Linux kernel, a cdrecord, az Nmap, a Galeon vagy épp a GCC. A friss verzióban a fejlesztők az előző kiadás megjelenése óta talált hibákat javították, különös hangsúlyt fektetve az X11 alatti teljes képernyős lejátszásra. További újdonság az animált GIF-be való mentés lehetősége, valamint a libavcodec alapértelmezett MEncoder tömörítőkodekké történő előléptetése. A forráskód az mplayerhq.hu-ról tölthető le, a fordításhoz változatlanul GCC 2.95.3 ajánlott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.