Szerző: Ady Krisztián

2002. május 14. 14:43

Új másolásvédelmi eljárást mutatott be a koreai Settec

[CDR-Info] A koreai másolásvédelmi eljárásokkal foglalkozó Settec sajtótájékoztatón mutatta be legújabb technológiáját, mely az Eclipse Music kiadványain mutatkozik be elsőként. Az Alpha-Audio névre keresztelt módszer egy helyi hip-hop csapat 2002 Korea című albumát védi majd. Az album két lemezt tartalmaz, egyet a normál CD-lejátszók, egyet pedig a PC-k számára. A nagyobb kiadók hasonló technológiák implementálásán fáradoznak világszerte, az egyre csökkenő eladások és a növekvő kalózkodás miatt.

[CDR-Info] A koreai másolásvédelmi eljárásokkal foglalkozó Settec sajtótájékoztatón mutatta be legújabb technológiáját, mely az Eclipse Music kiadványain mutatkozik be elsőként. Az Alpha-Audio névre keresztelt módszer egy helyi hip-hop csapat "2002 Korea" című albumát védi majd. Az album két lemezt tartalmaz, egyet a normál CD-lejátszók, egyet pedig a PC-k számára. A nagyobb kiadók hasonló technológiák implementálásán fáradoznak világszerte, az egyre csökkenő eladások és a növekvő kalózkodás miatt.

Az album két korongját más-más technológia védi. Az 1-es lemezt csak CD-lejátszókban lehet lejátszani, a CD PC-kben és a sok problémát okozó (elszenvedő) Macintosh gépeken nem szólal meg. A második lemez kifejezetten PC-khez készült, ezen egy egyedi lejátszóprogram található, ezzel az alkalmazással játszhatjuk le a lemez tartalmát. A Settec hozzátette: a második lemez elkészítése a kiadó egyedi döntése, ezzel csak a felhasználók számára okozhat örömet. A sajtótájékoztató szerint az elkövetkezendő hónapokban további másolásvédett albumok megjelenése várható.

A leendő vásárlók egyértelmű jelzést kapnak a lemez másolásvédett mivoltáról, mivel a borítón a Settec márkajelzése is megtalálható, valamint a Compact Disc logó helyett az Alpha-Disc jele került rá.

A koreai Kultúrális Minisztérium ebben a hónapban külön szemináriumot tart a másolásvédelemről, melyen a Settec is bemutatja egy prezentáció keretében megoldását. Korea világelső a nagy sebességű broadband infrastruktúrát tekintve, s szakértők szerint az internetes kalózkodás az egyik fő oka az eladások csökkenésének.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról