Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 14. 11:59

Egyre szervezettebb a Matáv-ellenes tiltakozás

Bejegyzés előtt áll az az egyesület, melyet a Matáv elleni tiltakozások kapcsán létrejött internetes fórumok hozzászólói szerveztek. Kóczán Péter, a tiltakozások koordinálására lérejött honlap üzemeltetője elmondta, hogy az internetezők érdekeinek védelmére szerveződő egyesület ötlete először egy internetes fórumon, magánkezdeményezésként vetődött fel, majd ahogy a szervezés egyre előrehaladottabb lett, úgy döntöttek az egyesület koordinálja majd a tervezett megmozdulásokat is.

[HWSW] Bejegyzés előtt áll az az egyesület, melyet a Matáv elleni tiltakozások kapcsán létrejött internetes fórumok hozzászólói szerveztek. Kóczán Péter, a tiltakozások koordinálására lérejött honlap üzemeltetője elmondta, hogy az internetezők érdekeinek védelmére szerveződő egyesület ötlete először egy internetes fórumon, magánkezdeményezésként vetődött fel, majd ahogy a szervezés egyre előrehaladottabb lett, úgy döntöttek az egyesület koordinálja majd a tervezett megmozdulásokat is.

Az egyesület -- mely holnap tartja alakuló ülését -- elsőként a május 17-ére (a Távközlési Világnapra) szervezett bojkotthoz adja majd nevét. A szervezők azt kérik, hogy a bojkott során (mely nem azonos a későbbre tervezett tüntetéssel), május 17-én pénteken reggel 7 órától szombat reggel 7 óráig ne használjuk telefonunkat sem internetezésre, sem beszélgetésre. A bojkott mottója: "Jobb most egy napig nem internetezni és telefonálni, mint július elseje után egyáltalán nem".

Valószínűleg az egyesület égisze alat folytatódik a külföld tájékoztatása is azon a honlapon, melyen először jelent meg angol nyelven a Matáv-kedvezmény megszűnésének híre, a reakciók és egy válogatás a -- szintén angolra fordított -- sajtóvisszhangból. A szerveződő egyesülethez hasonlóan magánkezdeményezésként indított angol nyelvű honlap már a Matáv-ellenes demonstrációt koordináló honlap szerves része lett.

Nem tartozik ugyanakkor az egyesülethez a Matáv-szlogent tartalmazó honlap, a www.aszavakontul.hu. A domaint még tavaly védte le Kléber Viktor, aki kérdésünkre elmondta: úgy gondolta, ha a "Matávnak nincs szüksége a domainre, másra még jó lehet". A weboldal tulajdonosának különösebb tervei nincsenek a domainnel, helyt ad a tiltakozások oldalára mutató hivatkozásoknak és bannereknek, de mindezt önszorgalomból, az egyesülettől és a "hivatalos" szervezőktől függetlenül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról