Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 22. 17:05

Egy kis segítség

HIRDETÉS

Tegnap beszámoltunk az NVIDIA generic BIOS-ok lelőhelyéről, most egy kis segítséget szeretnénk nyújtani a használatukhoz.

A BIOS-okat először mindig soft módban próbáljuk ki. Töltsük le a VGABIOS programot és a megfelelő .rom file-t a kártyánkhoz. A BIOS file-ok letöltési oldalán levő kis táblázat mindenkinek megfelelő eligazítást kell, hogy nyújtson, de ha valaki nem biztos a dolgában, írja meg pontosan milyen kártyája van, megpróbálok segíteni.

Nos, ha megvannak az említett file-ok, akkor az autoexec.bat átszerkesztésével elérhetővé kell őket tenni boot-olásnál. Ehhez az autoexec.bat file-ba a következő bejegyzés szükséges:

vgabios -fvalami.rom

Amennyiben jól ügyködtünk, következő rendszerindításnál a boot során bejelentkezik az NVIDIA referencia BIOS. Ekkor elkezdhetjük nyúzni a kártyánkat, szóval érdemes kipróbálni mindent, különösen stabilitás és túlhúzhatóság tekintetében. Amennyiben biztosan elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor az NVFlash programmal beírhatjuk a BIOS-t a kártya flash rom-jába, de előtte a DUMPBIOS programmal mentsük el a jelenlegit, biztos, ami biztos. :)

Az új BIOS-ok különösen akkor segíthetnek sokat, ha a kártyánk gyártója nem kényeztetett el minket túl gyakori BIOS frissítésekkel (pl. Diamond Viper V550-hez az utolsó kiadott BIOS 1.95 verziószámú, ha jól emlékszem). Itt szeretnék megkérni mindenkit, hogy írja meg tapasztalatait a BIOS frissítéssel kapcsolatban, változott-e a kártya teljesítménye, stabilitása, túlhúzhatósága vagy éppen pont ellenkezőleg, valami rosszul sült el. És persze kérdezzetek nyugodtan, megpróbálok segíteni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 22:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.