Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 13. 11:08

A Sun leköszönő elnöke a Netezza igazgatótanácsának tagja lesz

Ed Zander
Ed Zander
A Sun Microsystems júliusban leköszönő elnöke, Ed Zander bejelentette, hogy a nemrég alakult bostoni Netezza igazgatótanácsának tagja lesz. A Netezza olyan számítógéprendszereket tervez és értékesít, amelyek ügyféladatokat és marketinginformációkat elemeznek.

Jit Saxena, a Netezza vezérigazgatója és Zander egy interjúban kizárták, hogy a Sun leköszönő elnöke a Netezza első embere lenne. "Csak az igazgatótanács tagja leszek, semmi több" -- mondta Zander, aki július 1-i hatállyal mondott le a Sun elnöki posztjáról. Zander korábban nem zárta ki, hogy esetleg egy másik cégnél vállaljon vezető tisztséget.

A Netezza két-három hónapon belül megkezdi rendszereinek -- hardverek és szoftverek együttesének -- szállítását. Az árak 500 ezer dollár körül kezdődnek majd.

"Ezek egy speciális üzleti feladat elvégzésére alkalmas készülékek" -- mondta Zander hozzátéve, hogy a vállalatoknak egyre jobb és egyre olcsóbb rendszerekre van szükségük az ügyfelek és a saját adataiknak az elemzésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról