Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 13. 10:55

A Handspring Treo tulajdonosok bárhol, bármikor elérhetik e-mailjeiket

A Handspring a mai napon adja ki Treo Mail szoftver végleges változatát és indítja be a hozzá kapcsolódó szolgáltatást. A program bétája márciusban került fel a vállalat weboldalára, ahonnan bárki letölthette.

A Handspring a mai napon adja ki Treo Mail szoftver végleges változatát és indítja be a hozzá kapcsolódó szolgáltatást. A program bétája márciusban került fel a vállalat weboldalára, ahonnan bárki letölthette.

Az alkalmazás -- nomen est omen -- a Handspring Treo kommunikátorokon fut és segítségével a felhasználók bárhol, bármikor elérhetik elektronikus leveleiket. A Treo Mail két változatban készül: a Corporate Desktop Edition olyan egyéni üzleti felhasználók számára készül, akik a céges tűzfal mögött található Microsoft Outlook/Exchange vagy POP3 e-mail címükhöz akarnak hozzáférni, a Treo Mail Internet változat pedig az egyéni POP3 e-mail fiókot használók számára készül.

A Treo Mail Corporate Desktop Edition szolgáltatás éves díja 99 dollár, a Treo Mail Internet változatért évi 49 dollárt kell fizetni. A szolgáltatásra máris elő lehet fizetni, ezen felül egy 30 napos ingyenes próbaváltozat is elérhető a Handspring weboldalán.

A Treo Mail szolgáltatás egy Palm OS szoftverből, egy PC szoftverből (a céges változat felhasználóinak) és egy szolgáltatási központból áll, mely tárolja és továbbítja az üzeneteket, amikor a kommunikátor ki van kapcsolva, vagy lefedetlen területen van. A Treo Mail minden GSM mobilhálózaton működik, illetve GPRS és CDMA 1xRTT hálózaton is fog, amint ezek a hálózatok működésbe lépnek.

A Handspring Treo egy kétsávos (GSM900/1900 illetve Európában GSM900/1800) mobiltelefont foglal magában és kompatibilis a GPRS szabvánnyal. A gép "lelke" egy Motorola Dragonball VZ processzor, amely 33 MHz-en ketyeg, a memória mérete pedig 16 MByte. A készüléket a Palm OS operációs rendszer 3.5 verziója működteti.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról