:

Szerző: Ady Krisztián

2002. május 8. 12:38

Megjelent és letölthető a Macromedia Flash MX kipróbálható verziója!

[Macromedia] A Macromedia MX sorozatba tartozó fejlesztőeszközei közül elsőként a Macromedia Flash MX programból érhető el kipróbálásra szánt trial verzió. A Flash MX hivatalos megjelenését óriási érdeklődés övezte ( lásd hírünk ), s ez valószínűleg nem lesz másképp a 30 napos próbaverzióval sem.

[Macromedia] A Macromedia MX sorozatba tartozó fejlesztőeszközei közül elsőként a Macromedia Flash MX programból érhető el kipróbálásra szánt trial verzió. A Flash MX hivatalos megjelenését óriási érdeklődés övezte (lásd hírünk), s ez valószínűleg nem lesz másképp a 30 napos próbaverzióval sem.

A Flash MX-ben található újdonságok közül kiemelkedő a videoállományok támogatása, melyek megjelenítésére a Sorenson Spark technológiáját licencelte a Macromedia szoftverébe. A Flash MX lejátszójában található Sorenson-kodek miatt az Adobe pert indított a Sorenson ellen.

A Flash MX teljes verziója március 15-én jelent meg a Flash Player 6-tal együtt. A Flash Player a Flash-sel létrehozott alkalmazások, tartalmak megtekintésére szolgál, és teljesen ingyenesen elérhető. A Flash MX teljes verziója 499 dollárba kerül, a frissítésért 199 dollárt kérnek.

A Flash formátum egyre terjed, ma már nemcsak asztali számítógépeken nézhetjük meg az ezzel készített tartalmakat, hanem kéziszámítógépeken is, sőt nemsokára mobiltelefonokon is élvezhetjük azokat. A Flash MX-be ezért beépítették a megfelelő optimalizációs eszközöket, amelyek segítségével az elkészített anyagokat az egyes készülékek képességeihez lehet szabni.

A program próbaverziója letölthető a Macromedia honlapjáról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.