:

Szerző: roberto

2002. május 6. 18:09

Megjelent a Red Hat Linux 7.3

[Red Hat] A Red Hat Inc. ma jelentette be, hogy elérhető a Red Hat Linux 7.3-as verziója. A rendszer újdonságai közé tartozik az USB 2.0 támogatása, a KDE 3.0 grafikus munkakörnyezet, az XFree86 4.2.0 grafikus alaprendszer, a GNOME Meeting videokonferencia-szoftver, a CUPS nyomtatási rendszer vagy éppen a MrProject projektmenedzsment-szoftver. Az OS a 2.4.18-as kernelre és a glibc 2.2.5-ös verziójára épül, az alapértelmezett C és C++ fordító továbbra is az oly sokat vitatott GCC 2.96 maradt, a mostani kiadásban már a száztizedik (gcc-2.96-110) verzió szerepel, és az biztos, hogy ez már nem az a fordító, ami 2000 szeptemberében, a Red Hat Linux 7.0 megjelenésekor volt.

Red Hat[Red Hat] A Red Hat Inc. ma jelentette be, hogy elérhető a Red Hat Linux 7.3-as verziója. A rendszer újdonságai közé tartozik az USB 2.0 támogatása, a KDE 3.0 grafikus munkakörnyezet, az XFree86 4.2.0 grafikus alaprendszer, a GNOME Meeting videokonferencia-szoftver, a CUPS nyomtatási rendszer vagy éppen a MrProject projektmenedzsment-szoftver. Az OS a 2.4.18-as kernelre és a glibc 2.2.5-ös verziójára épül, az alapértelmezett C és C++ fordító továbbra is az oly sokat vitatott GCC 2.96 maradt, a mostani kiadásban már a száztizedik (gcc-2.96-110) verzió szerepel, és az biztos, hogy ez már nem az a fordító, ami 2000 szeptemberében, a Red Hat Linux 7.0 megjelenésekor volt.

Az operációs rendszer kétféle változatban kerül majd kereskedelmi forgalomba, a hatvan dolláros Personal verzióhoz 30 napos Red Hat Network előfizetés és webes telepítési támogatás jár. A kisvállalatok számára ajánlott, 200 dollárba kerülő Professional változathoz extra CD (systems administrator's CD), 90 napos Red Hat Network előfizetés, 60 napos webes és telefonos telepítési támogatás jár. Az előző verziókról frissítők 20 dollár engedményt kapnak a Professional változat árából, és 10 dollárt a Personal változat árából.

Paul Cormier, a Red Hat egyik vezető mérnöke elmondta, hogy sokan keresik a teljesítmény és az egyszerű használat kombinációját nyújtó rendszereket, amit bizony nehéz manapság megtalálni a védjegyzett, zárt forráskódú operációs rendszerek világában, viszont -- Cormier szerint -- a nyílt forráskódú Red Hat Linux 7.3 épp ezt a kombinációt nyújtja.

A szabadon felhasználható, három CD-ből álló telepítőkészlet a www.redhat.com-on feltüntetett tükörszerverek valamelyikéről tölthető le a szokásos ISO formátumban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.