:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 6. 15:54

Az Intel az erősödő amerikai gazdaság ellenére fenntartja második negyedéves forgalmi előrejelzését

Craig Barrett
Craig Barrett
Az Intel vezérigazgatója szerint az egyre erősödő amerikai gazdaságnak nem lesz hatása a vállalat második negyedéves eredményeire, ezért továbbra is a korábbi forgalmi becsléseket kell irányadónak tekinteni.

"Láttuk az amerikai GDP erőteljes növekedéséről szóló jelentéseket, de ez egyelőre aligha lesz érezhető a vállalat nyereségében vagy az IT-kiadásokban" -- mondta Craig Barrett. "Nem hiszem, hogy jelentős növekedésre lehetne számítani addig, amíg a vállalatok nem növelik profitjukat és nem kezdik meg az IT-beruházásokat. Bárcsak mást mondhatnék" -- mondta Barrett.

Az amerikai GDP az első negyedévben 5,8 százalékkal nőtt tavalyhoz képest, amely a több, mint két éve a legnagyobb mértékű növekedés. Az Intel korábban 6,4-7 milliárd dolláros forgalmat jelzett előre a második negyedévre, elemzők szerint a vállalat bevételei az első negyedéves szinthez közel, azaz 6,7 milliárd körül alakulnak majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.