Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 7. 13:44

Az Intel az otthoni multimédia felé kacsintgat

A New Orleans-i National Cable and Telecommunications Association (NCTA) Cable 2002 rendezvényen mutatkozott be az Intel Media Center referenciadesign, amely egy otthoni interaktív szórakoztató terminál.

HIRDETÉS

A New Orleans-i National Cable and Telecommunications Association (NCTA) Cable 2002 rendezvényen mutatkozott be az Intel Media Center referenciadesign, amely egy otthoni interaktív szórakoztató terminál.

Az Intel Media Center internetes és kábeles tévéműsorok és rádiók, DVD filmek, zenei CD-k, digitális audioállományok (MP3) és számítógépes játékok maradéktalan élvezetére szolgál, ezen felül természetesen lehetőség van az adások merevlemezre rögzítésére és későbbi visszajátszására is.

A most bemutatott prototípus egy Intel Celeron processzort, Maxtor merevlemezt és Sigma dekóderchipet tartalmaz. A készüléket Linux operációs rendszer működteti.

"Az Intel egy olyan készüléket tervezett, amely összegyűjti, feldolgozza és továbbítja a műsorokat a lakás bármely pontjára, bármilyen készülékbe" -- mondta Bob Ferrar, az Intel Cable and Video Division ügyvezetője. "A referenciadesignra alapuló készülékek erősek és rugalmasak ahhoz, hogy a modern otthonok multimédiás központjává váljanak és kezeljék a következő generációs video és audio alkalmazásokat."

A vállalat tájékoztatása szerint a Media Center technikai információi május végén lesznek letölthetők az Intel weboldaláról.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 21:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.