:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 6. 10:52

Piacon a karórába épített kéziszámítógép, a Wrist PDA

Az órákat, napszemüvegeket és más divatkiegészítőket gyártó amerikai Fossil megkezdte Wrist PDA FX2001 nevű PDA-karóráinak forgalmazását.

Az órákat, napszemüvegeket és más divatkiegészítőket gyártó amerikai Fossil megkezdte "Wrist PDA FX2001" nevű PDA-karóráinak forgalmazását.

Természetesen az óra nem pótolja a kéziszámítógépet, inkább kiegészíti azt. Ha valakinek túl nagy gondot jelentene egy kéziszámítógép "cipelése", egyszerűen csak át kell küldenie legfontosabb adatait a karórába, amelyről azok később leolvashatók. A Fossil órája Palm OS operációs rendszert használó kéziszámítógépekkel kompatibilis, de a későbbiekben egy Pocket PC-változat megjelenésére is számítani lehet.

Az apró készülékben összesen 1100 ismerősünk adatait tárolhatjuk el névvel, két telefonszámmal, két faxszámmal, két személyihívó-számmal, e-mail címmel és megjegyzésekkel. Az órában található határidőnapló legfeljebb 800 bejegyzést kezel, és lehetőséget ad teendőink többféle -- napi, heti, havi -- bontásban történő megtekintésére. A jegyzettömbben összesen 350 darab 400 karakteres emlékeztetőt tárolhatunk, a fontos teendőink listájába pedig maximum 5000 bejegyzést rögzíthetünk.

A 8 bites EPSON processzorra épülő karóra semmiféle adatbeviteli eszközzel nem rendelkezik, a rajta található három gomb csupán információk megjelenítésére használható. A kéziszámítógépekről infravörös kapcsolaton átküldött adatokat egy 102x64 pixeles folyadékkristályos kijelzőn olvashatjuk le. Az LCD-n megjelenített adatok formátuma természetesen testre szabható.

Az órát lítium-ion akkumulátor táplálja, amely folyamatos használat esetén 1,5-3 hónapos működési időt biztosít. A Palm OS-t futtató gépekkel kompatibilis Fossil Wrist PDA FX2001 ára 145 dollár, azaz mintegy 38 ezer forint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.