:

Szerző: Bőle György

2002. május 6. 04:46

Macromedia Flash animációk hamarosan mobiltelefonokon is

[AsiaBizTech] A Canon Inc. és a HI Corporation bejelentette, hogy a közös fejlesztésük gyümölcseként elkészült új lejátszó motor segítségével Macromedia Flash tartalmat is meg tudnak majd jeleníteni a következő generációs mobiltelefonok. A két cég tájékoztatása szerint megoldásuk még a nyáron kapható lesz a gyártó cégek számára a HI Corp. Mascot Capsule 3D grafikus motorjához kapcsolva. A Mascot Capsule motor hajtja meg a jelenlegi J-Phone (Java kompatiblis) telefonokat.

[AsiaBizTech] A Canon Inc. és a HI Corporation bejelentette, hogy a közös fejlesztésük gyümölcseként elkészült új lejátszó motor segítségével Macromedia Flash tartalmat is meg tudnak majd jeleníteni a következő generációs mobiltelefonok. A két cég tájékoztatása szerint megoldásuk még a nyáron kapható lesz a gyártó cégek számára a HI Corp. "Mascot Capsule" 3D grafikus motorjához kapcsolva. A Mascot Capsule motor hajtja meg a jelenlegi J-Phone (Java kompatiblis) telefonokat.

Az új grafikus motor a Macromedia 4-es verziójával készült Flash animációkat tudja lejátszani, maximálisan 15 képkockás sebességgel. A program 10 MHz feletti processzorokon már működőképes, maximálisan pedig 60 kbyte méretű programokat futtathat.

A szoftver a Canon "Thin Client Imaging Engine" (TCIE) kliensét és a HI Corp. "Mascot Capsule" grafikus motorját egyesíti. A további fejlesztéseknek köszönhetően a lejátszó motor a piacra kerüléskor scripteket is futtathat majd.

A K Laboratory Co., Ltd. és a Macromedia tavaly novemberben mutatta be mobiltelefonok számára tervezett környezetét, mely elsőként volt képes volt Flash animációk megjelenítésére. A technológia azonban egy trükköt alkalmazott ehhez: natív támogatás helyett az utasításokat Java nyelvre fordította le, majd ezt a Java programot futtatta.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.