:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 6. 21:54

Internetezők is szavazhatnak a weboldalak Oscar-díjára érdemes honlapokra

Június 7-éig szavazhatnak az internetezők a -- weboldalak Ocarjaként is emlegetett -- Webby-díjra jelölt honlapokra. A napokban közzétett jelöltek listájából választott oldalakra előzetes regisztrációt követően a www.webbyawards.com oldalon lehet szavazni.

Webby[HWSW] Június 7-éig szavazhatnak az internetezők a -- weboldalak Ocarjaként is emlegetett -- Webby-díjra jelölt honlapokra. A napokban közzétett jelöltek listájából választott oldalakra előzetes regisztrációt követően a www.webbyawards.com oldalon lehet szavazni.

A Webby archívumának tanúsága szerint az 1997 óta minden évben kiosztott internetes Oscarra évről-évre egyre több kategóriába rendezett weboldal verseng. Kategóriánként két díjat osztanak: egyet a jeles zsűri, egyet pedig az internetezők szavaznak meg a győztesnek, így nem ritka persze, hogy egy-egy oldal készítői két díjat is bezsebelhetnek. A Weeby-díjra jelölt oldalak mind egy szálig angol nyelvűek, nem véletlenül: a jelölést a San Francisco-i International Academy of Digital Arts and Sciences 350 fős -- egyébként igen vegyes nacionáléjú -- tagsága végzi. Az akadémikusok közt olyan hírességek nevével is találkozhatunk, mint Björk vagy Dawid Bowie.

Az idei Webbyre 30 kategória 5-5 weblapja esélyes, melyek közül egyet-egyet az internetezők szavazatai alapján díjaznak majd. A szavazás állásáról is tájékozódhatunk (persze csak miután leadtuk voksunkat), sőt, megjegyzéseket is fűzhetünk a jelölt weboldalakhoz. Ugyanakkor furcsa titkolózás, hogy nem derül ki, hányan adták szavazatukat az egyes jelöltekre, mindössze egy százalékos arányt mutatnak a Webby Awards honlap gazdái. A Webby-díj viszonylagos időtállóságát -- s talán az interneten fel- majd alábukó honapokét is -- mutatja, hogy például az 1997-ben díjazott weboldalak közül több már egyáltalán nem üzemel...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.