:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 3. 17:43

Az E3 kiállításon debütál a Doom III

Az id Software és az Activision bejelentették, hogy az idei E3 kiállításon mutatják be a Doom régóta várt harmadik részét.

Az id Software és az Activision bejelentették, hogy az idei E3 kiállításon mutatják be a Doom régóta várt harmadik részét.

"A Doom III megváltoztatja az emberek PC-játékokkal szemben támasztot elvárásait" -- mondta Todd Hollenshead, az id Software vezérigazgatója. "Nem is lehetnénk jobban ráindulva a Doom III-ra és alig várjuk, hogy az E3 kiállításon Activisionnel közösen bemutassuk a játékot. Le fog esni az állatok."

A legendás akciójáték harmadik részét már két éve várják a játékosok -- ekkor röppentek fel az első pletykák a készüléséről. John Carmack, az id vezető programozója az évek során már több helyen is bemutatta a Doom új technológiáit, de magáról a játékmenetről eddig kevés szó esett. Az E3 kiállítást május 21-24. között rendezik Los Angelesben, azaz pár héten belül minden kérdés megválaszolásra kerül.

Az Activision bejelentése szerint a Doom III-mat jelenleg PC-re fejlesztik, de a jövőben nem kizárt egy xboxos átirat sem. John Carmack, a QuakeCon 2001 rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy az Xbox a tökéletes konzol a Doom III megjelentetésére, ezzel szemben a PlayStation 2 egyszerűen nem rendelkezik elegendő számítási teljesítménnyel a játék futtatására.

Egyes pletykák szerint a Doom III zenéjét ugyanaz a Nine Inch Nails írja, aki a Quake pszichedelikus indusztriális hangzásvilágáért is felelős.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.