Szerző: Ady Krisztián

2002. május 3. 23:18

Új Ethernet - kábelnélküli hálózati adapter a D-Linktől

[Yahoo] Az igen gazdag termékkörrel rendelkező, broadband, kábeles és kábelnélküli hálózati megoldásokat szállító D-Link ma jelentette be legújabb kiegészítőjét. A D-LinkAir DWL-810 híd Ethernet hálózati csatlakozással rendelkező perifériák és számítógépek számára teszi lehetővé, hogy az adott erőforrás szolgáltatásait kábelnélküli hálózaton keresztül is elérhessük. Az eszköz segítségével lényegében bármilyen beépített Ethernet vezérlővel rendelkező eszköz bekapcsolható a kábelnélküli hálózatba.

[Yahoo] Az igen gazdag termékkörrel rendelkező, broadband, kábeles és kábelnélküli hálózati megoldásokat szállító D-Link ma jelentette be legújabb kiegészítőjét. A D-LinkAir DWL-810 "híd" Ethernet hálózati csatlakozással rendelkező perifériák és számítógépek számára teszi lehetővé, hogy az adott erőforrás szolgáltatásait kábelnélküli hálózaton keresztül is elérhessük. Az eszköz segítségével lényegében bármilyen beépített Ethernet vezérlővel rendelkező eszköz bekapcsolható a kábelnélküli hálózatba.

A D-LinkAir DWL-810 megfelel az IEEE 802.11b és IEEE 802.3 specifikációknak, az ingyenesen elérhető és szabadon használható 2,4 GHz-es frekvenciatartományt használja. Az adatok továbbbítása maximálisan 10 Mbit/s sebességgel történik a "Direct Sequence Spread Spectrum" (DSSS) modulációs technológia segítségével.

A készülék Windows és Unix, Linux operációs rendszerekkel kompatibilis, webes felületről könnyedén konfigurálható. Ára egyelőre ismeretlen.

a címlapról