Szerző: Ady Krisztián

2002. május 3. 16:52

Digitális kamera, fényképezőgép, audiolejátszó és -felvevő egy készülékben a Panasonictól

[ZDNet] A Panasonic csütörtökön dobta piacra Amerikában a Japánban már egy ideje kapható 4 az 1-ben kombinált audio-videolejátszóját, -rögzítőjét. Az SV-AV10 mindenes digitális kameraként, fényképezőgépként, audiolejátszóként és -felvevőként használható, bár méreteiben egyáltalán nem tükrözi ezt a sokszínűséget.

[ZDNet] A Panasonic csütörtökön dobta piacra Amerikában a Japánban már egy ideje kapható "4 az 1-ben" kombinált audio-videolejátszóját, -rögzítőjét. Az SV-AV10 mindenes digitális kameraként, fényképezőgépként, audiolejátszóként és -felvevőként használható, bár méreteiben egyáltalán nem tükrözi ezt a sokszínűséget.

Az SV-AV10 2"-os LCD kijelzője a felvett videó visszajátszása mellett színes keresőként is használható. A videoállományok MPEG-4 kódolással rögzülnek a csatlakoztatott Secure Digital memóriakártyára. Ugyanez a kártya tárolja el az elkészített fényképeket, a meghallgatni szándékozott vagy külső forrásból felvett MP3 állományokat is. A készülékhez a gyártó egy 64 MB-os memóriakártyát mellékel.

A 64MB-os Secure Digital memóriakártya 30 percnyi videó, 880 digitális fénykép vagy egy órányi audió tárolására alkalmas. Az MP3 állományok mellett az AAC kódolású hanganyaggal is megbirkózik, a fényképeket JPEG formátumban, a videóanyagokat 320x240 pixeles felbontással tárolja a memóriakártyán.

A kombinált készülékek lassan átveszik a piac feletti uralmat: 2001-ben az 5 millió kombinált audio-video készüléknél kevesebb, 4,7 millió hordozható audiolejátszó lelt gazdára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról