:

Szerző: Barna József

2002. május 2. 22:30

Teszteredmények egy nem létező Intel-chipkészletről

Noha az Intel még nem jelentette be i845E típusjelű alaplapi lapkakészletét, a Hexus oldalain már olvasható egy angol nyelvű részletes teszt, amely az erre a chipsetre épülő ABIT IT7 alaplapról szerzett tapasztalatokat foglalja össze.

Noha az Intel még nem jelentette be i845E típusjelű alaplapi lapkakészletét, a Hexus oldalain már olvasható egy angol nyelvű részletes teszt, amely az erre a chipsetre épülő ABIT IT7 alaplapról szerzett tapasztalatokat foglalja össze.


ABIT IT7: hát ilyen nincs (Fotó: Hexus.net)

Ízelítőül íme egy rövid idézet a bevezetőből:

Az ABIT IT7 nem csupán a támogatott technológiák garmadája és a hagyományos csatlakozóhelyek hiánya miatt érdemel figyelmet, hanem azért is, mert ez az első Intel i845E chipkészletre épülő alaplap, mely a Hexusnál járt.

Az Intel i845E a népszerű i845D továbbfejlesztett változata. Az MCH (Memory Controller Hub) abban különbözik az elődjétől, hogy hivatalosan is támogatja az 533 MHz-es (133 MHz QDR) rendszerbuszt a hamarosan megjelenő 533 MHz-es FSB-jű Pentium 4 processzorok igényeit szem előtt tartva. Az i845D MCH-ja ugyan csak 400 MHz-es rendszerbuszt támogat, ám ahogy azt korábban már bemutattuk, a legtöbb i845D-vel szerelt alaplap problémamentesen üzemel 133 MHz-es beállítással is.

Sajnos azonban, számos konkurens termékkel ellentétben, az új MCH nem támogatja a PC2700 szabványú memóriamodulokat. Állítólag az Intel a JEDEC végleges jóváhagyására vár, s hivatalosan csak akkor fogja támogatni e szabványt megfelelő BIOS-beállításokon keresztül.

A southbridge szintén új. A jelenleg elterjedt ICH2-t (I/O Controller Hub) az ICH4 váltotta fel. Ez elsősorban a 6 USB 2.0 szabványú eszköz támogatásában tér el elődjétől. Az ATA-100-támogatás, az integrált hálózati vezérlő, az AC97 hangkártya és modem továbbra is megmaradtak.

Az érdeklődők a Hexus.net oldalain olvashatják a teljes tesztet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.