:

Szerző: Barna József

2002. május 2. 18:05

Exodus a Sunnál: újabb kulcsember távozik a cégtől

Stephen DeWitt
Stephen DeWitt
A Sun Microsystemstől újabb vezető vált meg a múlt hét végén, adta hírül az InfoWorld. Ezúttal Stephen DeWitt, a Server Appliance Business Unit alelnöke és igazgatója döntött úgy, hogy elhagyja a céget. A Sun-vezetők exodusának korszakában nem lenne meglepőnek tekinthető az eset, mégis azért érdemel figyelmet, mert DeWitt egyben a Sun nemrégiben meghirdetett linuxos stratégiájának motorja volt.

Amint azt a cég szóvivője elmondta, DeWitt pénteken töltötte utolsó munkanapját a cégnél, majd rövid szabadságot vett ki. A most leköszönt vezető 2000 decemberében csatlakozott a Sunhoz, miután az felvásárolta a Cobalt Networksöt, melynek DeWitt az elnök-vezérigazgatója volt.

DeWitt a Sunnál megbecsült szakembernek számított, akinek jelentős tapasztalata volt az alacsony árkategóriájú alkalmazásszerverek értékesítésében. Egyben ő volt a Sun linuxos nyitásának egyik fő mozgatórugója is. A cég szóvivője elmondta, hogy rendkívül sajnálják, hogy DeWitt így határozott, ám -- tette hozzá -- a cégnél számos olyan tehetséges szakember dolgozik, aki ott lesz képes folytatni a munkát, ahol ő abbahagyta.

Az Illuminata egyik elemzője, Gordon Haff meglepődött azon, hogy DeWitt még azelőtt távozik, hogy a Sun valóban piacra dobta volna linuxos szervereit. "Azt gyanítom, hogy ennek [ti. DeWitt távozásának] a termékszervezéssel kapcsolatos elégedetlenség lehet az oka. Valamiféle elégedetlenségnek vagy nézeteltérésnek kell az ügy hátterében lennie" -- mondta a bevallottan sötétben tapogatózó elemző.

DeWitt távozását számos Sun-vezető lemondása előzte meg. A héten Ed Zander elnök, a múlt héten pedig Larry Hambly (55), a Sun Enterprise Services alelnöke jelentette be, hamarosan távozik a cégtól, míg korábban Michael Lehman (51) pénzügyi vezérigazgató és John Shoemaker (59) szerverekért és processzorokért felelős vezető alelnök jeleze be, hogy július 1-én lemond tisztségéről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.