Szerző: Ady Krisztián

2002. május 3. 12:35

Másolásvédelmet kaphatnak az Eminem-albumok

[CDR-Info] Úgy tűnik, a másolásvédelmi eljárások természetes hanyatlásáról nem bizonyultak igaznak a hírek: a Universal Music jelenleg is egyeztet a rapsztár Eminemmel másolásvédelmi technológiákról, melyet az előadó következő CD-lemezeinél használnának. A The Eminem Show album lenne az első olyan másolásvédelemmel ellátott album, mely velóban komoly visszhangot kaphat, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Az egyeztetések jelenleg a Universal Music, Eminem és az Interscope Records között folynak, a döntés pedig nem tűr halasztást: egyre közelebb van a június harmadikai megjelenési időpont.

[CDR-Info] Úgy tűnik, a másolásvédelmi eljárások "természetes" hanyatlásáról nem bizonyultak igaznak a hírek: a Universal Music jelenleg is egyeztet a rapsztár Eminemmel másolásvédelmi technológiákról, melyet az előadó következő CD-lemezeinél használnának. A "The Eminem Show" album lenne az első olyan másolásvédelemmel ellátott album, mely velóban komoly visszhangot kaphat, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Az egyeztetések jelenleg a Universal Music, Eminem és az Interscope Records között folynak, a döntés pedig nem tűr halasztást: egyre közelebb van a június harmadikai megjelenési időpont.

A Universal mindeközben figyelemmel kíséri a promóciós célokra kiküldött single, a "Without Me" sorsát is. A rádiókhoz, kritikusokhoz, médiákhoz kiküldött lemez szintén másolásvédelmi technológiával rendelkezik, így szeretnék elérni azt, hogy az albumok és zeneszámok ne legyenek letölthetők az internetről még a hivatalos megjelenés előtt.

A Universal az izraeli Midbar Tech Ltd. technológiáját használja CD-i másolásvédelméhez. A cég folyamatosan fejleszti technológiáját, egyre több hibát megszüntetve, a visszajelzések szerint egyre kevesebb CD-lejátszó tagadja meg a cég másolásvédelmével ellátott albumok lejátszását.

Eminem 2000-es albuma, a "The Marshall Mathers LP" 17 millió példányban kelt el. A 2002-es album is várhatóan az eladási listák élére kerül majd.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról