Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 2. 16:21

Bluetooth adóvevő bármilyen nyomtatóhoz

Érdekes kiegészítővel egyszerűsíti a nyomtatást a Troy Communications. Az általuk piacra dobott WindConnect nevű eszköz nem más, mint egy Bluetooth-adóvevő, amelyet a nyomtatók párhuzamos portjára kell kapcsolni, ezzel helyettesítve a számítógépet és a printert összekötő kábelt.

HIRDETÉS

Érdekes kiegészítővel egyszerűsíti a nyomtatást a Troy Communications. Az általuk piacra dobott "WindConnect" nevű eszköz nem más, mint egy Bluetooth-adóvevő, amelyet a nyomtatók párhuzamos portjára kell kapcsolni, ezzel helyettesítve a számítógépet és a printert összekötő kábelt.

A WindConnect egy soros portot is tartalmaz, amelynek segítségével bármilyen számítógéphez hozzákapcsolható és közönséges Bluetooth adóvevőként használható. A WindConnecttel szerelt nyomtató természetesen bármilyen más, Bluetooth-kompatibilis készüléktől -- mobiltelefontól, kéziszámítógéptől, esetleg digitális fényképezőgéptől -- fogad nyomatási kérelmeket.

A WindConnect -- hasonlóan más Bluetooth-eszközökhöz -- mintegy 10 méteres távolságban képes működni. A Troy Communications kínálatában természetesen több egyéb Bluetooth-eszköz is megtalálható, köztül egy PCMCIA kivitelű Bluetooth kártya. A WindConnecthez természetesen Windows 9x/Me/2000/XP meghajtóprogram is tartozik.

A készülék ára elég borsos, mintegy 160 dollár. Hogy ennyi pénzért hány méter vagy kilométer párhuzamos kábelt kapni, az már másik kérdés...

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 05:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.