Szerző: Ady Krisztián

2002. május 2. 16:45

Teljes mozifilmmel demonstrálja az On2 a VP5 videotömörítési kodek képességeit

[ZDNet] A videotömörítési technológiát fejlesztő On2 Technologies bemutatta első teljes hosszúságú filmjét , melyet a cég VP5 kodekjével tömörítettek. A New York-bázisú cég a To Kill A Lawyer alacsony költségvetésű filmet digitalizálta be, demonstráció gyanánt. Az On2 két változatban mutatja be a technológia előnyeit: 400-600 kbit/s és 700 kbit/s - 1 Mbit/s közötti tömörítést, sávszélességet használva.

HIRDETÉS

[ZDNet] A videotömörítési technológiát fejlesztő On2 Technologies bemutatta első teljes hosszúságú filmjét, melyet a cég VP5 kodekjével tömörítettek. A New York-bázisú cég a "To Kill A Lawyer" alacsony költségvetésű filmet digitalizálta be, demonstráció gyanánt. Az On2 két változatban mutatja be a technológia előnyeit: 400-600 kbit/s és 700 kbit/s - 1 Mbit/s közötti tömörítést, sávszélességet használva.

A VP5 technológiával tömörített filmet az On2 TrueCast 7.2 szoftverével és broadband, szélessávú csatlakozással lehet megtekinteni. A szoftver letölthető a cég honlapjáról.

Az On2 következő generációs videotömörítési kodekje, a VP5 állításuk szerint 50%-al jobb hatásfokú az előd VP4-nél. A kodek realtime, valós idejű enkódolást, tömörítést is nyújt, már 600 MHz-es processzoron is. A lejátszáshoz pedig a cég szerint elegendő egy 400 MHz-es PII processzorral ellátott gép is, a felbontástól függően.

A VP5 alacsonyabb bitrátán nyújt jobb minőségű képet, így a tömörített állományok kisebbek lehetnek. A kodek így ideálisan használható lesz majd az MPEG-4 által megcélzott területeken, a kézigépek, set-top-boxok, hordozható eszközök piacán, bár továbbra is csak egy alfa állapotú verzió érhető el belőle.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 07:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.