:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 2. 15:27

A Micron és a Hynix hivatalosan is befejezettnek tekintik a tárgyalásokat

Az amerikai Micron Technology hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi a tárgyalásokat a koreai Hynix Semiconductor DRAM-üzletágának megvásárlásáról.

Az amerikai Micron Technology hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi a tárgyalásokat a koreai Hynix Semiconductor DRAM-üzletágának megvásárlásáról.

Kedden a Hynix igazgatótanácsa visszautasította az amerikai DRAM-gyártó vételi ajánlatát. A Micron több mint 3 milliárd dollár értékű részvényt és 200 millió dollár készpénzt ajánlott a csődközeli helyzetbe került Hynix memóriagyártó üzletágáért. Az igazgatótanács döntése után a Micron hivatalosan is bejelentette, hogy a tárgyalások eredménytelenül befejeződtek.

"A két vállalat a jelentős erőfeszítések ellenére sem tudott közös álláspontra jutni" -- mondta Steve Appleton, a Micron elnök-vezérigazgatója, az igazgatótanács elnöke. "Gondos mérlegelés után arra a következtetésre jutottunk, hogy az ügyben érdekelt felek belátható időn belül nem tudnának megegyezésre jutni. Ezért hivatalosan is befejezzük a tárgyalásokat a Hynixszel."

A világ legnagyobb memóriagyártói közé tartozó Micron és Hynix még tavaly decemberben jelentették be egyesülési szándákukat. A Micron mintegy 3 milliár dollár értékű részvényt ajánlott a Hynix hét memóriagyártó üzeméért, ezen felül 200 millió dollárt fektetett volna a Hynixbe, amiért cserébe 15 százalékos részesedést kért a Hynix nem memória jellegű üzletágaiból.

A Hynix hitelezői elfogadták a Micron ajánlatát és 1,5 milliárd dolláros hosszúlejáratú kölcsönt nyújtottak volna a Hynix memóriagyártó üzemeinek felújításához, a Hynix igazgatótanácsa viszont nagy meglepetésre az ügylet ellen szavazott.

A Hynix-Micron ügylet sikere esetén a világ legnagyobb számítógépes memóriachip-gyártója jött volna létre, amely megelőzte volna a Samsung Electronicsot, amely jelenleg 27%-os részesedéssel áll az első helyen ezen a piacon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.