:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 2. 14:45

Már beszélni is tud a PannonGSM virtuális háziállata, a PanaGotchi

A világ első, SMS-ben és WAP-on egyaránt gondozható GSM-Tamagotchija immár nem csak hűséges társa, de beszélgetőpartnere is lehet gazdájának. Szüleinek, a Pannon GSM fejlesztőinek köszönhetően a PanaGotchi mostantól értelmes mondatokban válaszol a hozzá intézett kérdéseinkre, ráadásul szókincse napról napra gyarapodik.

[HWSW] A világ első, SMS-ben és WAP-on egyaránt gondozható GSM-Tamagotchija immár nem csak hűséges társa, de beszélgetőpartnere is lehet gazdájának. Szüleinek, a Pannon GSM fejlesztőinek köszönhetően a PanaGotchi mostantól értelmes mondatokban válaszol a hozzá intézett kérdéseinkre, ráadásul szókincse napról napra gyarapodik.

"Olyan okos, épp hogy meg nem szólal" -- szoktuk mondani négylábú kedvenceinkre, akik szavak nélkül is tökéletesen képesek kommunikálni velünk. Nincs ez másképp a PanaGotchival sem, amely 2000 decemberében látta meg a kijelzők háttérvilágítását. Azóta tízezrek váltak a pixel-blöki gazdájává, lelkiismeretesen gondozva sok törődést igénylő digitális barátjukat. A csibék, ufók vagy éppen BeeDög eddig is pontosan úgy viselkedtek, mint egy valódi állatka: éhesek, szomjasak, jókedvűek vagy álmosak voltak, hol játszani vágytak, hol babusgatást igényeltek.

Most azonban a komputerlény túllépett az állatvilág korlátain: már nem csak utasításainkra, hanem kérdéseinkre is reagál. SMS-ben vagy a PannonW@P-on keresztül érdeklődhetünk lelkiállapotáról, kikérhetjük véleményét magánéletünkről vagy az időjárásról -- a PanaGotchi legjobb tudása szerint azonnal küldi a választ SMS-ben. Ha egy téma kifejtése meghaladja képességeit, udvariasan visszakérdez vagy gondolkodási időt kér. Ráadásul a végletekig illemtudó: lehetünk bármilyen türelmetlenek vagy bántóak, soha egy sértő szó el nem hagyja virtuális ajkait.

A PanaGotchi állatka remek fecsegő társ. Akár órákon keresztül trécselhetünk vele, és ha megfeledkezünk róla, akár ő is képes beszélgetést kezdeményezni. Kommunikációs adatbázisában több tízezer mondat és szófordulat található, kis kedvezcünk ezekből választja ki a helyzethez legjobban illőt. A válaszkészlet a felmerülő témáknak megfelelően naponta bővül, így egy-egy kérdés legfeljebb 24 órára marad megválaszolatlan.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.