Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 2. 10:59

Lemondott a Sun Microsystems elnöke

Ed Zander
Ed Zander
A Sun Microsystems bejelentette, hogy távozik a cégtől Ed Zander elnök és működésért felelős igazgató. Az 55 éves vezető a Sun pénzügyi évének végén, azaz június 30-án távozik posztjáról.

Július 1-től Zander teendőit Scott McNealy, a vállalat vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke látja el. Zander segít McNealynek az átállásban, azután pedig oktatóként dolgozik majd a Sun vezetőképző intézetében.

A vállalat nem tervezi, hogy új működésért felelős igazgatót nevezzen ki, július 1-től az elnöki tisztséget pedig Scott McNealy tölti majd be. Ed Zander a negyedik magas rangú Sun vezető, aki az elmúlt hetekben jelentette be, hogy lemond tisztségéről.

A múlt héten Larry Hambly (55), a Sun Enterprise Services alelnöke jelentette be, hamarosan távozik a cégtól, korábban Michael Lehman (51) pénzügyi vezérigazgató és John Shoemaker (59) szerverekért és processzorokért felelős vezető alelnök jeleze be, hogy július 1-én lemond tisztségéről.

Zander távozásának hírére a Sun részvényárfolyama 15 százalékkal csökkent és négy éve nem látott mélységbe zuhant. A cégvezetést körülvevő bizonytalanság miatt számos elemző lefelé módosította a Sun-részvények besorolását.

a címlapról