Szerző: roberto

2002. május 2. 08:54

Irodai programcsomag mindenkinek: OpenOffice 1.0

[OpenOffice.org] Csaknem két éve, 2000 júliusában jelentette be a Sun Microsystems az évenként megrendezett OReilly Open Source konferencián, hogy kiadja a StarOffice forráskódját, és egy bizonyos OpenOffice.org domain bejegyzésével, valamint szerverek biztosításával egy új nyílt forráskódú projektet hoz létre. A legtöbben azóta is izgatottan vártuk az újabb és újabb fejleményeket, az újabb és újabb buildeket. Az idén februárban a Szabad Szoftver Alapítvány magyar aktivistái által kezdeményezett honosító hétvégén az -- OpenOffice-t hivatalból vagy kötelességből honosítók számára egészen pimasz módon -- három nap alatt megszületett a mindenki által használható magyar változat is, és az izgalom egyre csak fokozódott.

OpenOffice.org[OpenOffice.org] Csaknem két éve, 2000 júliusában jelentette be a Sun Microsystems az évenként megrendezett O'Reilly Open Source konferencián, hogy kiadja a StarOffice forráskódját, és egy bizonyos OpenOffice.org domain bejegyzésével, valamint szerverek biztosításával egy új nyílt forráskódú projektet hoz létre. A legtöbben azóta is izgatottan vártuk az újabb és újabb fejleményeket, az újabb és újabb buildeket. Az idén februárban a Szabad Szoftver Alapítvány magyar aktivistái által kezdeményezett honosító hétvégén az -- OpenOffice-t hivatalból vagy kötelességből honosítók számára egészen pimasz módon -- három nap alatt megszületett a mindenki által használható magyar változat is, és az izgalom egyre csak fokozódott.

A tegnapi nap igazi ünnep volt. Nem, nem a május elseji felvonulásokra, lufikra, virslire és sörre gondolok, hanem arra, hogy rengeteg ember munkájának köszönhetően megjelent az OpenOffice 1.0.0. A szoftver forráskódban és Windowsra, Linuxra, illetve Solarisra fordított csomagokban érhető el. Az ilyen kiadások persze szimbolikusak, (a tegnapi duplán is az) a felhasználó nem sok különbséget lát a 641c, a 641d és az 1.0.0 között, de az a tény, hogy valódi, szalonképes verziószámmal hivatkozhatunk erre a remek szoftverre, új lehetőségeket teremt.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.